Tog

Et godt kredittkort kan gjøre din neste reise billigere, tryggere og mer komfortabel. Lær mer om hvordan dette er mulig i denne artikkelen.

Annonse

Billetter og kart

Kredittkort gjør reisen din billigere og tryggere

Er du klar for å legge ut på nye eventyr? Uansett om du skal på en eksotisk drømmereise eller en kort helgetur, kan kredittkort være en god reisepartner.

Kredittkort er ikke bare et betalingsmiddel. Det kan sørge for at reisen din blir billigere og tryggere. Den kan også bli mer komfortabel.

La oss se nærmere på hvordan.

Inkluderer gratis reiseforsikring

Mange av de beste kredittkortene for reiser, som du kan lese mer om her, inkluderer reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringene er gratis så lenge du betaler minst halvparten av reisekostnadene med det aktuelle kortet.

Dette er noe av dekningen du kan regne med:

 • ●  Ulykkesforsikring – Er uhellet ute, dekkes medisinsk behandling og hjemtransport
 • ●  Bagasje – Kostnadene for forsinket eller forsvunnet bagasje er ofte dekket også
 • ●  Forsinkelse – Dekningen kan omfatte kostnader som skyldes forsinkelser
 • ●  Egenandel – Noen kort inkluderer egenandelsforsikring for leiebil også. Mange forsikringspakker inkluderer i tillegg en avbestillingsforsikring. Får du ikke reist, kan du få refundert utgiftene selv om du har kjøpt flybilletter som i utgangspunktet ikke er refunderbare, for eksempel. Reiseforsikringene du kan få med kredittkort kan gi tilfredsstillende dekning for kortere ferie- og fritidsreiser. Du bør allikevel sammenligne forsikringsvilkårene med helårs reiseforsikringer du betaler for. Reduserer reiseutgiftene Det er vanlig at banker og kredittkortselskaper belønner kredittkortkunder for å betale med kortene deres. Belønningene kommer i ulike former avhengig av hvilket kort du eier.
Fiat 500
Noen kort inkluderer egenandelsforsikring for leiebil også

Cashback

Noen kredittkort gir deg penger tilbake på varer og tjenester du betaler med dem. Ordningen kalles cashback. Normalt får du tilbake en prosentvis andel på betalinger av alt fra flybilletter og hotellopphold til restaurantbesøk og leiebilkostnader.

Bonuspoeng på hotell og flyreiser

Andre kort gir deg bonuspoeng i bonusprogram som SAS Eurobonus og Norwegian Reward når du betaler med dem. Poengene kan senere brukes som betaling for fremtidige reiser eller ulike former for oppgraderinger, for eksempel.

Radisson hotel, bremen
På noen hoteller får du cashback

Rabatter hos samarbeidspartnere

Rene rabatter er en tredje form for belønninger du kan få med kredittkort. Kredittkortet fra TF Bank er et eksempel på dette. I skrivende stund kan du få 8–15 % i rabatt på overnatting hos en rekke hoteller i både Norge og utlandet hvis du betaler med dette kortet.

Reis som en VIP

Er du vant til å være på reisefot, er kanskje ikke avgangshallene på flyplassene like spennende lenger. Enkelte kredittkort lar deg bytte ut avgangshallens stress og ståk med avslappende og luksuriøse omgivelser.

Disse kortene gir deg gratis eller billigere innslipp på mer enn 1.000 flyplasslounger over hele verden. Her kan du glede deg over komfortable stoler og gratis mat og drikke. Noen lounger har både dusjer og spa. Andre kan by på egne hvilerom.

Flere av kortene som gir deg lettere adgang til loungene, inkluderer også gratis Fast Track og tilgang til concierge-tjenester. Her kan du, blant annet, få eksperthjelp med å skreddersy den neste reisen din, for eksempel.

Rentefri betalingsutsettelse

Rentefri betalingsutsettelse er kanskje en av de viktigste fordelene med å betale reisekostnader med kredittkort. Det kan gå både 50 og 60 dager fra at du betaler med kort til at det legges rente på den utestående saldoen.

Årsaken er at så å si alle norske kredittkort har rentefrie perioder. Disse avløser hverandre. Når én periode er over, erstattes den av en ny.

Betaler du tilbake alt du skylder fra en slik periode før den ender, slipper du også å betale rente på det skyldige beløpet.

Bare vær oppmerksom på at det varierer hvor lenge de rentefrie periodene varer med ulike kort. De fleste kortene på markedet gir deg 45 dagers rentefrihet. Men det finnes også kort med rentefrie perioder på 50 eller 60 dager.

Ekstra trygghet på reisen

Det er tryggest å betale med kredittkort når du reiser.

Et vanlig bankkort er koblet til bankkontoen din hjemme i Norge. Skulle bankkortet havne i gale hender, er det en fare for at kontoen tømmes for penger. Dette er ikke bra, særskilt hvis bankkontoen er eneste pengekilde mens reisen pågår. Slik er det ikke med kredittkort. Kredittkort er ikke koblet til bankkontoer. Dermed er pengene du har på konto skjermet mot tyveri og uautorisert pålogging.

Ellers sørger Finansavtaleloven for at du er godt beskyttet uansett om du betaler med bank- eller kredittkort. Her er eksempler på kostnader banker og kredittselskap kan måtte refundere hvis du betaler med kort:

 • ●  en reise eller et arrangement blir kansellert
 • ●  varer eller tjenester blir ikke levert
 • ●  forhandlere går konkurs
 • ●  du blir svindlet Ifølge Forbrukerrådet er kortreklamasjon allikevel enklere med kredittkort. For å få refusjon for betalinger med bankkort, er prosessen mer komplisert og tidsfristene kortere. Noen tips på tampen Et kredittkort kan være en verdifull og betryggende turkamerat. Men det er viktig å bruke kortet klokt. Her er noen enkle tips som hjelper deg med å få mest mulig ut av kortet før, under og etter reisen. Unngå kredittkortgjeld Betal tilbake alt du skylder med kortet hver gang du får en ny kredittkortregning. Da unngår du renten på kredittkortgjeld. Velg bort gebyrer Velg et kredittkort som ikke har gebyr for kontantuttak i utlandet. Det er unødvendig å betale inntil 4 % av beløpet du tar ut i gebyrer.
 • Ta med to kort Ha med to kort på reisene dine, for eksempel et kredittkort og et bankkort. Oppbevar kortene på forskjellige steder slik at du har en backup hvis det oppstår problemer med ett av dem.
 • Enklere sperring av kort Lagre nummeret til bankens sperretjeneste på telefonen for kortene du har med. Da slipper du å lete etter nummeret hvis kortet eller kortene blir borte.
 • Opphev regionsperren Sjekk om det er en regionsperre på kortet ditt i nettbanken før du reiser. Sperrene hindrer at kortene kan bli brukt i enkelte deler av verden. Du kan oppheve regionsperren selv, i nettbanken.

God tur!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon