San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany, Italy

Har du noen gang drømt om å reise tilbake i tid? Da bør San Gimignano stå på listen din. Byen ligger i hjertet av Toscana, omgitt av et lappeteppe av jorder, bølgende åser og vingårder. Byen har en lang historie, og mye av velstanden kom i form av vin og safran, noe som gjorde lokale familier her svært velstående.

San Gimignano, Italia, Toscana
Vin er en av årsakene til velstand i området rundt San Gimignano

Når du kommer kjørende mot San Gimignano, ser du tårnene fra en annen tid på lang avstand. Som å tre inn i en annen tid!

San Gimignano
Hele 14 tårn står fortsatt i San Gimignano

På måfå til å begynne med

Vi starter besøket vårt med å rusle relativt formålsløst rundt i byen, prøver å få et inntrykk av den, å finne ut hva vi vil bruke mer tid på. Vi rusler i smale gater og smug, dekket av brostein. Bygningene er okerfarget, tårnene høye og gamle bygninger pyntet med flere hundre år gamle familievåpenskjold. På hvert eneste hjørne dukker det opp en restaurant, en lokal vinhandler eller en håndverksbutikk. Ja, dette er en by det er gøy å gå seg vill i!

San Gimignano, Toscana, Italia
Lett å gå seg vill i San Gimignano

Vi får med oss både sol og regn etter hvert, og skjønner fort at det er mye å oppleve i denne lille toscanske perlen.

Byen med alle tårnene

På 1300-tallet var det over 70 tårn her, bygget av tidligere nevnte velstående familier som et symbol på rikdom og makt. I dag står 14 av tårnene, og de gir byen sin karakteristiske silhuett. Et av de mest ikoniske tårnene er Torre Grossa, høyeste tårnet i byen. Ta turen opp cirka 200 smale trappetrinn til toppen for en spektakulær utsikt over San Gimignano og det toskanske landskapet.

San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany
Ingen tvil – San Gimignano er en tårnby

Vakre Piazza della Cisterna

Piazza della Cisterna er en vakkert torg, omgitt av staselige middelalderske byhus og et utvalg av restauranter og butikker. Midtpunktet på torget er den 13. århundre cisternen, som torget er oppkalt etter. Å sitte her og ta inn atmosfæren er som å ta et skritt tilbake i tid.

San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany, Italy
Den vakre cisterna er en møteplass for mange
San Gimignano
Kom deg opp i tårner og få en ekte terrakotta-utsikt

Piazza della Cisterna er det beste stedet å sitte å se på folk fra hele verden gå forbi. Og beste stedet for en is. Du skjønner fort hvor isbaren er, for her står folk i lang kø, selv om det regner skikkelig når vi er her. Isen du får på Gelateria Dondoli er verdensberømt, den har flere ganger vunnet Gelato World Championship. Og dersom du ikke har lyst på is i regnværet, kan du gjøre som oss, sitte tørt og godt under solparasollene på en av restaurantene og nyte et glass vin i stedet.

Mange hyggelige torg i San Gimignano
San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany, Italy
I kø i regnet for en is på Gelateria Dondoli
San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany, Italy
Vi hadde vårt på det tørre og valgte et glass vin i stedet

Sjekk Duomo di San Gimignano

Duomo, eller katedralen i San Gimignano, også kjent som Collegiata di Santa Maria Assunta, er et must-see. Inne er det fantastiske fresker som skildrer bibelske scener, og det er vanskelig å ikke bli imponert over detaljene og fargene. Katedralen ligger på Piazza del Duomo, hvor også av flere av byens tårn befinner seg.

San Gimignano, Toscana, Italia, Tuscany, Italy
Piazza del Duomo er en annen vakker piazza
Palazzo di Popolo til venstre og Duomo di San Gimignano til høyre

Museo Civico – bymuseet

Museet ligger i Palazzo del Popolo på Piazza del Duomo, og gir en flott innsikt i byens historie. Her er kunstverk fra middelalderen og renessansen, inkludert malerier, skulpturer og arkeologiske funn. Stikk innom her, og få en større forståelse av San Gimignanos rike kulturarv.

Bymuseet er vel verdt et besøk

Vernaccia – byens hvitvin

Vernaccia di San Gimignano er en av Italias mest berømte hvitviner, og den var den første italienske vinen som fikk den prestisjetunge DOCG-statusen. Vernaccia-druen har blitt dyrket i San Gimignano-området siden 1200-tallet, og vingårdene rundt San Gimignano viderefører tradisjonen. Har du ikke smakt Vernaccia, har du noe å se frem til.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Lokalt håndverk

San Gimignano er også et flott sted for shopping. Byen er vel kjent for sitt lokale håndverk, inkludert keramikk, lærvarer og kunst. Ta deg tid til å utforske de små butikkene og kanskje få med deg en unik suvenir hjem. Som vanlig havner ulike typer olivenolje i min shoppingkurv.

Flere fine matbutikker her …

Hvor ligger San Gimignano?

San Gimignano ligger i provinsen Siena, 56 km fra Firenze og 49 km fra Siena.

Kort oppsummert

San Gimignano er en perle i Toscana, med sin rike historie, fantastiske arkitektur og sjarmerende atmosfære. Enten du vandrer langs de brosteinsbelagte gatene, utforsker gamle tårn eller nyter et glass lokal vin, vil du føle at du har satt deg i en tidskapsel som tar deg til en helt annen tid. Du kommer ikke til å angre på en tur hit.

Tips: Les flere av våre artikler om Toscana her


Vakre Montalcino i Toscana
Luftige Montepulciano i Toscana
Vakre Massa Marittima i Toscana
Urbane favoritter i Toscana
Viareggio – en perle på kysten av Toscana
Barga – en vakker fjellandsby i Toscana
Roadtrip i Chianti i Toscana
Badeferie i Toscana?
Pitigliano i Maremma, Toscana

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om San Gimignano i Toscana. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?   
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon