Tog, Italia, togreise, Trenitalia

Tre uker skal tilbringes i Italia, og vi reiser mellom byene vi besøker med tog. Vi reiser med tog så ofte vi kan, først og fremst av to grunner: Opplevelsene og det grønne skiftet. Billetter til flytoget som tar oss til sentralstasjonen i Roma kjøper vi på automatene før vi går ned på perrongen. Turen tar en halvtimes tid og koster 14 euro. De andre billettene har vi kjøpt på www.trenitalia.com på forhånd. Togreise Italia

Dette er praktisk når du vet når og hvor du skal forflytte deg. Som regel er billettene også billigere når du kjøper dem på forhånd. Ikke minst er du garantert plass på det toget du ønsker.

Jeg elsker togreiser – her på stasjonen i Firenze

Fra Roma Centrale til Napoli Centrale

Vi lander kl 1000 i Roma, og er på Roma Centrale 11.25. Vi har lagt inn lunsjstopp her, toget går ikke videre før kl 14.00. Vi stikker ut av stasjonsbygget, går et kvartal og spiser deilig lunsj på Ristorante Imperium. Nå begynner ferien for alvor! 2 timer går fort, og det tar altfor lang tid å få betalt, så vi må løpe tilbake tilbake til stasjonen. Kaster et blikk på avgangstavla i farta, registrerer spornummer og gønner på nedover til perrongen og rekker toget. Togreise Italia, Trenitalia

Tips: Les artikkelen vår fra Roma her.

Restaurant ved togstasjonen i Roma
Lunsj på en hyggelig ristorante rett ved stasjonen

Turen til Napoli tar en time og et kvarter, og koster 19 euro på 2. klasse. Det er lite folk på toget, det er stille og rolig. Vi ankommer Napoli i lett sommerregn og 25 varme. Hotellet vårt ligger et par kilometer unna, lett match, vi er vant til gå. Vi tar dessverre ikke med i betraktning svært humpete brosteinsgater absolutt over alt. Heller ikke at det begynner å styrtregne. Nevnte jeg klin gærne bilister og enda verre scooterister?

Det spanske kvarteret, Napoli
På vei oppover til hotellet med koffertene på slep …

Vi søker ly på en liten bar, bestiller et glass prosecco og skuler på hverandre. Hvem hadde den smarte ideen om å slepe kofferter med seg gjennom Napoli? Ingen av oss, viser det seg. Hm.. Vi skal betale på baren, men har bare kort, og de tar bare kontanter. Eieren tar livet med ro, gir oss kassabongen, ber oss komme tilbake senere i kveld eller i morgen for å betale. Plutselig digger vi Napoli, og dagen etter gjør vi selvsagt opp for oss, og Bernt og eieren får seg en lang, hyggelig fotballprat. Og jeg et glass Prosecco.

Tips: Les artikkelen vår om Napoli her.

Fra Napoli Centrale til Firenze Santa Maria Novella

Lenge leve hukommelsen! Vi sleper med oss koffertene ned til stasjonen igjen etter 3 superdager i Napoli. Fortsatt like humpete, gitt! Vi stopper underveis, tar en kopp kaffe og en cornetto. Ankommer stasjonen i god tid, spiser frokost på Food Hall, og stiller oss opp under avgangstavla 30 minutter før avgang. Vi skal ikke få det travelt denne gangen.

Food Hall, Napoli Centrale
Koser oss i Food Hall på stasjonen i Napoli

Vi har Premium-billetter, sitter fantastisk godt, blir servert vann og snacks. Billetten koster 50 euro per person, og turen tar 3 timer. Utenfor vinduet vakre åkre, bølgende åser og fjell. Noen landsbyer her og der. Toget stopper i Roma før vi drar videre nordover og ankommer Firenze et par timer senere.

Un kaffe, Firenze, Florence
Tro det eller ei, men dette er en av våre favoritter i Firenze: Un Caffee!


Dette har vi sett frem til, for Firenze er en av våre favorittbyer. Og vi skal bo på Villa il Paradisino, som ligger en ja, gjett hva? Nettopp, en ny, kort togtur fra Firenze. Billettene fra Firenze til Sesto Fiorentino kjøper vi på automat på stasjonen, og betaler 1,5 euro per billett. Turen tar 12 minutter og snart befinner oss i paradis. Togreise Italia, Trenitalia

Villa il Paradisino, Sesto Fiorentino, Italia, Toscana,
Jeg elsker å rusle rundt på eiendommen til Villa il Paradisino
Soverom i Villa il Paradisino
Vi bor passe herskapelig hos våre venner på Villa il Paradisino

Tips 1: Les artikkelen vår om Firenze her.
Tips 2: Les artikkelen vår om Villa il Paradisino her.

Fra Firenze Santa Maria Novella til Verona

På denne togstasjonen har vi vært mange ganger, og favorittkaffen får vi i bok-kafeen. Toget er litt forsinket, og vi rekker 2 doble espressi før vi rusler bort til et halvfullt tog. Vi får utdelt en frokostpakke, og nyter den mens vi jobber litt underveis. Turen til Verona tar halvannen time, og vi betaler 16 euro på business class.

Firenze Santa Maria Novella, train station, italia, italy
Bok-kafeen på stasjonen i Firenze er et godt tips
På toget fra Firenze SMN,
Det jobbes på tog, deilig med god plass og no stress

Verona Porta Nuevo ligger 10 minutters gange fra gamlebyen, og det er enkelt å trille med seg koffertene. Selv om det er kort spasertur, bruker vi god tid. Ingen stress, og det er mange koselige kaffebarer underveis. Det er første gang vi er i Verona, og vi storgleder oss til å oppleve byen. Hvordan det var, leser du om i artikkelen vår om Verona.

Arena Verona

Togturen fra Verona til Bolzano

Etter 3 flotte dager i Verona, er det på tide å flytte på seg igjen. Nå skal vi opp i Dolomittene, og vandre i fjellene i 10 dager. Enda et høydepunkt for oss. Vi skal som så mange ganger før bo i den lille byen Alpe di Siusi (Seis am Schlern). Togreise Italia, Trenitalia

Tips: Du kan lese om våre opplevelser i Dolomittene her, her og her. Og du finner enda flere artikler under Italia på bloggen.

Togturen tar 1 time og 40 minutter, og tar oss gjennom vakker natur. I dag er det lørdag, og da kan du kjøpe 2-for-1- billetter, det betyr at vi kun betaler 15 euro for 2 billetter. Det er jo nesten til å glise av! Egentlig er vi ganske så fornøyd med ruten vi har lagt opp og prisen vi betaler.

Nærmer oss Bolzano – vinmarker og høye fjell

Fra Bolzano til Alpe di Siusi tar vi buss. Busstasjonen ligger et steinkast fra togstasjonen, og billetter kjøper vi på bussen. Turen tar en halvtime, og snart er vi i ett nytt paradis – herlige Dolomittene!

Dolomittene
Dolomittene er vårt fjell, anbefales på det varmeste!

Fra Bolzano sørover til Bergamo

Dagene i Dolomittene er over, og dette er den eneste strekningen hvor vi må bytte tog – og siden strekningen Bolzano-Verona betjenes av et annet togselskap enn Verona-Bergamo, må vi hente ut billettene våre på stasjonen i Bolzano. Turen inkludert togbytte og ventetid tar drøye 3 timer, og vi betaler 25 euro per person.

Train Station Bolzano, Bozen, train
Fargerikt på stasjonen i Bolzano

Det er på denne turen vi har den flotteste utsikten, synes jeg. Vi passerer Gardasjøen, og vi bestemmer oss her og nå for å dra innom Garda neste sommer. Det er årevis siden sist jeg var der. Bildene under er tatt fra togvinduet, og viser litt av det vi ser underveis på denne strekningen. Togreise Italia, Trenitalia

Gardasjøen
Gardasjøen

Hva koster togreisen Roma – Napoli – Firenze – Verona – Bolzano – Bergamo

Kart togtur Italia
Her er togruta vår, totalt 1400 kilometer!

Totalt for hele strekningen betalte vi i overkant av 130 euro pr person. Ikke noe å utsette på det, synes vi. Og så er det så deilig å ankomme sentrum i byene vi besøker. Vi gjennomførte reisen fra slutten av juni til medio juli, og det var god plass på togene.

Svært god plass på toget fra Verona

Hvor kjøper vi billetter?

Flyplassen i Roma – sentrum: I automater på stasjonen
Roma Centrale – Napoli Centrale: www.trenitalia.it
Napoli Centrale – Firenze SMN: www.trenitalia.it
Firenze SMN – Verona Puerto Nuovo: www.trenitalia.it
Verona Puerto Nuova – Bolzano: www.trenitalia.it
Bolzano – Bergamo Centrale: www.trenitalia.it

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om togturen Roma – Napoli – Firenze – Verona – Bolzano – Bergamo? Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å ta tog neste gang du skal på reisefot. Togreise Italia, Trenitalia

TIPS : Les flere av våre artikler om togreiser og bærekraft

Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante
Med tog i Europa: Milano – Bolzano – Regensburg – Praha
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon