Like vakker, men mye mindre kjent enn sine naboer Portovenere og Portofino. Camogli er en liten, levende fiskelandsby på Riviera di Levante, litt sør for Genova. Du finner barer, restauranter og turist-turbåter her, men fiskeflåten er også fortsatt betydelig! Husene i gamlebyen ned mot havet ligger tett i tett, atskilt av trange smug og bratte trapper, og fasadene er malt i toner av aprikos, kanel og rav. Man må jo bare bli forelsket i sånne italienske perler!

Høyt over gamlebyen ligger det mer moderne Camogli, med sine trafikkerte gater, togstasjon og absolutt gode shoppingmuligheter.

Camogli
Fasader i aprikos, kanel og rav

Å våkne i gamlebyen ved havet

Å våkne her, med hotellvinduet ut mot havet, høre bølgene daske mot stranden, ingen andre lyder, lyset som våkner av nattens dvale, og så, kanskje noen som allerede er ute og sørger for at byen skal være ren når folk våkner. Du trekker kanskje gardinene til side og ser utover et vakkert hjørne av Middelhavet, det er et av de magiske øyeblikkene du aldri glemmer.

Camogli
Typiske fasader langs førstelinjen mot havet i Camogli
Mye liv og mange båter på havna i Camogli

Vakre Basilica Di Santa Maria Assunta

Den gamle sognekirken Santa Maria Assunta i Camogli ble bygget på 1200-tallet på en øy rett ved marinaen. Dette er utvilsomt det desidert mest fotograferte motivet i Camogli, og det er ikke så veldig rart. Selv har jeg nesten 30 bilder av den vakre kirken fra alle mulige og umulige vinkler.

Basilica Di Santa Maria Assunta ligger vakkert til!

Kos deg på bystranda

Hovedgaten som ligger langs havet, er det naturlige sentrum i Camogli. Langs gaten ligger små butikker og kafeer hele veien. Og i havna ligger småbåter tett i tett. Stranda består av runde, fine småstein, og du kan leie både solsenger og parasoller om du ønsker det. Her er selvfølgelig også muligheter for ulike vannaktiviteter.

Båter i Camogli
Småbåtene ligger tett i tett i havna
Stranda i Camogli
Hjørnestranda her er som regel godt besøkt i høysesong
Stranda i den andre enden av Camogli

Vet du at du kan lese mer enn 200 reiseartikler fra inn- og utland her på ReiseKick? Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips. Har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss?

La Sagra del Pesce, en berømt fiskefestival

Fiskefestivalen feires den andre søndagen i mai, da de kjempestore stekepannene rigges opp på Piazza Colombo. Den første fiskefestivalen ble arrangert i 1952, og størrelsen på stekepannene og antall tilberedte måltider har økt jevnt og trutt. Det første året ble det bygget et provisorisk kjøkken på torget, og tilberedningen av fisken ble gjort i 6 små panner. I 1954 fikk de en stekepanne som hadde en diameter på 4 meter, i 1960 en med diameter på 5 meter. Året etter brukte de begge. Nå er pannene enda større, og i løpet av en dag lages det mer enn 30000 fiskemåltider av 3 tonn fersk fisk og 3000 liter olivenolje. Ikke rart at denne fiskefestivalen tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år?

Camogli er kjent for sin deilige focaccia

Camogli er kjent for sin spesielle focaccia, og den får du kjøpt i mange varianter hvor enn du snur deg. Her finner du de “vanlige”, og de med løk, de med salvie og atter andre med oliven. Focaccia med ost, eller hva med en med zucchini, løk og oregano? Eller med tomat og oliven? Eller hvorfor ikke velge en med ansjos, tomat, oliven og oregano? Min favoritt? Focaccia med løk! Basta!

Ingen andre steder er focacciaen så god som i Camogli!

Flotte turstier og kort vei til Cinque Terre

Er du glad i å gå tur, er Camogli et fint utgangspunkt for fotturer til San Fruttoso (cirka 6,5 km) og Portofino (cirka 11 km). Vi var i det bedagelige hjørnet mens vi besøkte Camogli, og tok derfor båt til San Fruttoso og tog til Cinque Terre. Spennende, nære reisemål, begge to!

Nydelig båttur til Abbazia di San Fruttoso

Dette klosteret ligger bare en liten båttur unna Camogli, og er bare tilgjengelig med båt eller til fots. Og nettopp fordi det ikke er så lett tilgjengelig, har stedet beholdt sin ville og fortryllende sjarm. Selve klosteret ble bygget av greske munker på 1000-tallet, og du kan løse billett for å komme inn. Ved klosteret ligger en liten strand, og her er også en liten kafé. Halvdags utflukt er akkurat passe.

Abbazia di San Fruttoso
Kul kafe i San Fruttoso
Fint, klart vann på stranden til San Fruttoso

Bare en liten togtur til Cinque Terre

Det er ikke langt til det mye mer kjente Cinque Terre. Vi velger å ta toget. Vi går på toget i Camogli S. Fruttuoso, og tar det til Monterosso, den nordligste av de 5 byene i Cinque Terre. Direktetoget tar under en time, og må du bytte tog underveis tar det nærmere 1,5 time. Prisene starter på 6,5 euro pr person. Ikke noe å si på det. Sjekk Trenitalia for rutetider og billettbestilling.

Å reise med tog mellom de små byene her er helt fantastisk!
Vernazza – en av de vakre 5 byene som kalles Cinque Terre

NB: Artikkel om Cinque Terre kommer snart på ReiseKicks reiseportal

Overnatting i Camogli

Som i de fleste byene på denne kyststripen er prisen for overnatting relativt høy. Vi bodde på et trestjerners hotell og betalte kr 1500,- natta.

Hvor i Italia ligger Camogli?

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Hvordan reiser du til Camogli?

Vi tok toget fra Genova, en tur på ca 50 minutter. Det er også greit å ta toget fra Milano og Pisa, togturen tar rundt halvannen time fra begge byer. Sjekk www.trenitalia.com for rutetider og priser.

Kommer du med bil, bør du være klar over at det ikke er så enkelt å parkere her, med mindre du kan reservere parkeringsplass på overnattingsstedet.

Tips: Les flere av våre artikler fra Italia

7 eventyrlige, italienske øyeblikk …
Flott fjelltur i Dolomittene i Nord-Italia
Seiser Alm – flott ferieparadis i Nord-Italia
Kulturvandring i Toscana – og en kafé med italiensk sjel
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
4 flotte piazzaer i Firenze
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
Landlige Sesto Fiorentino – kun 12 minutter fra Firenze
Weekendtur til Roma i desember
Små og store perler i Milano
En langhelg i Milano

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Camogli på Riviera di Levante i Italia. Lyst til å spandere en kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no 

2 Comments

  1. Hvis en tar tog fra Milano, og skal til Santa margaritha , må en da bytte tog i Genova ? Takk for myenyttig info , og fine bilder 🤗👏👏

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon