Her er spennende tips til en herlig langhelg i 4 ulike norske storbyer. Hva du må se, hvor du kan spise og hvor du skal bo. Fra nord til sør, og tipsene er basert på våre egne opplevelser. Savner du Oslo, kan vi opplyse om at vi nå har mer enn 40 artikler om opplevelser i Oslo på ReiseKick.

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Kos deg med våre supertips om kjente og ukjente opplevelser i 4 flotte storbyer! 

Storby 1: Stavanger – et besøk for minneboka 

Stavanger
Er du i Stavanger, må du innom Fargegata!

Stavanger er kjent som oljebyen, men har så mye, mye mer å by på. Byen er fargerik, sjekk Fargegata, der fasadene lyser imot deg, og gå gjerne over til gamle, idylliske Stavanger rett etterpå. Byen er også et kulinarisk eventyr, og selvsagt må du en tur innom Oljemuseet. Få med deg gatekunsten, og drar du ut av sentrum, er Flor & Fjære et idyllisk sted å besøke! 

Gamle hus i Stavanger
Se der ja, gifte seg i Gamle Stavanger er tingen!

Gamle Stavanger har 173 trebygninger fra 1700-tallet. Hent deg inn oppe ved Valbergtårnet. Spasér langs Den blå promenaden på Østre Havn. Slipp leken løs i Geoparken. Gå inn i Vågen, og over i Gamle Stavanger. Stikk innom Hermetikkmuseet og Kulturhuset. Og vil du ut av sentrum, ligger Prekestolen, Kjeragbolten og Flørlitrappa med 4444 trinn og venter på deg. Til slutt flater du rett ut på Orrestranda. Stavanger har alt! 

Tips 1: Les om oppholdet vårt i fargerike Stavanger her 

Storby 2: Bergen – en by full av opplevelser 

Bergen
Bryggen i Bergen – Gå inn i mellom husene og opplev kulturen!

Bergen er full av opplevelser og kultur på skyhøyt nivå. Byen er både europeisk kulturby, Unesco verdensarvby og matby. Bryggen er selvsagt kjent, men ta banen opp til Fløyen og Ulriken for å få oversikt over byen og de 7 fjell. Griegs Troldhaugen er selvsagt stas, dessuten har Bergen tatt vare på mye av sin historiske trebebyggelse. Bergen er også en kunstby, sjekk KODE. Og en by med en fredelig festning, faktisk! Og selvsagt full av kulturelle opplevelser! Joda. Byen er … Bergen! 

Trollhaugen
Her bodde Edvard Grieg. Ikke så verst?

7 vakre fjell i godlune på en maidag. Bergen er en gammel storhet, og bærer preg av det. Den første bebyggelsen var på Bryggen. Ta Fløibanen 320 meter til værs og få spektakulær utsikt. Gå ned, og opplev vakker trehusbebyggelse. Gå langs bryggene, finn USF Verftet og kulturen. Lungegårdsvannet er en must-see, og KODE med all sin kunst. Rusle rundt på Bergenhus festning, besøk et leprasykehus, og beundre gatekunsten. Det er bare å bøye seg i brosteinen i denne byen!  

Tips 2: Les om oppholdet vårt i kulturelle Bergen her 

Storby 3: Trondheim – våre aller beste tips! 

Bryggerekka i Trondheim
Trondheims ikoniske bryggerekker

Vi er i hjertet av Norge, i en historisk, likevel ungdommelig by med en vakker beliggenhet mellom fjord og fjell. Her er gastronomiske perler på rekke og rad, en ikonisk bryggerekke, landets eneste katedral, og du må selvsagt over elva til Bakklandet, og opp til Kristiansten festning, som våker over byen. Lei sykkel og kom deg rundt, Trondheim har mye å by på! 

Nidarosdomen
Katedral Nidarosdomen må du selvsagt inn i

Bo i sentrum – i Midtbyen – og gå over Bybrua, anlagt i 1681. Se den ikoniske bryggerekka herfra. Ta en pause på Baklandet Skydsstation før du går opp til festningen. Gå ned på andre siden, og kos deg på et eller annet spisested i sola på Solsiden. Nidarosdomen, selvsagt, bygd for evigheten, vestfronten er til å gape av, og gå opp i tårnet. Like ved torget er Stiftsgården et høydepunkt i vårt besøk. Og selvsagt kan du bare mingle rundt på måfå i koselige Midtbyen! 

Tips 3: Les om oppholdet vårt i historisk-kulinariske Trondheim her 

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Storby 4: Tromsø – et eventyr på 69 grader nord 

Utsikt kaia i Tromsø
Tromsø – arktisk eventyr

Tromsø er et sant eventyr. Midnattssol og nordlys. Arktisk natur, majestetiske fjell og friske fjorder. En kompakt by, som er sjarmerende å besøke på alle årets årstider. Utsikt til herligheten rett fra kafébordet i byens hovedgate. Bare et lite kvarter fra flyplassen. Hoteller er i gangavstand til alt. Leier du bil, er veien kort til Sommarøy, Lyngen, Senja eller Kvaløya! 

Tromsø – sett fra Fløya

Gå over brua til Ishavskatedralen. Ta fjellheisen opp til Fløya, 421 m.o.h. – og så Sherpatrappa ned igjen. Telegrafbukta er stedet for et bad i forfriskende hav, og få med deg morsomme Polaria og Polarmuseet. Spis en deilig middag på Emmas drømmekjøkken, og test Ølhallen, med kvalitets-øl fra 72 tappekraner! Kos deg på Vervet, Tromsøs svar på Aker Brygge. Gå rett og slett rundt i byens historiske sentrum og kos deg på hele 69 grader nord! 

Tips 4: Les om besøkene våre i eventyrlige Tromsø

Reisetips til Tromsø – et eventyr på 69 grader nord
Se nordlyset i Tromsø – den arktiske hovedstaden
Tromsø – når været ikke er på lag
Sommerhelg i nord – en magisk opplevelse!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 4 norske storbyer. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon