Moraira, Spain, Costa Blanca, Spania

Vi kommer med bil fra Benidorm, og kjøreturen til Moraira tar en halvtime. Vi finner en parkeringsplass i en av gatene som fører ned til marinaen. Putter noen euro på automaten, og er klar for å utforske byen som ligger i den fjellrike nord-østlige delen av Costa Blanca. Moraira blir av mange kalt for Spanias St. Tropez. Et stilig sted med alle sine hvite hus og flotte marina.

Moraira, Costa Blanca, Spania
En av hovedgatene, med flere klesbutikker for deg som søker det …

Moraira var før en sjarmerende fiskelandsby, nå besøker turister fra hele Europa byen, og utlendinger har også bosatt seg her. Sjarmen er likevel beholdt, og den flotte utsikten over til El Penon de I´Fack, den kjente klippen i Calpe, vil alltid være der.

Reisefølget slapper av, Calpe i det fjerne

Brosteinsbelagte gater – hvite fasader

Bare det å vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene er en opplevelse i seg selv. De hvite fasadene gir Moraira en helt spesiell sjarm. Stikk innom en av de mange butikkene på veien gjennom sentrum mot stranden og marinaen. Utvalget av lokale butikker er helt utmerket.

Mange hyggelige kafeer innenfor promenaden
Moraira
En god is på en av flere hyggelige kafeer

Castillo de Moraira – eller “Slottet”

Det kalles for Slottet på folkemunne, men det er kanskje å ta litt vel i. Bygget er 10 meter høyt, og er en hesteskoformet forsvarsbastion. Bastionen Castillo de Moraira ble oppført med steiner fra et steinbrudd i nærheten, og sto ferdig i 1742. Tidligere var det en vollgrav og en vindelbro, som beskyttet beboerne i tårnet. Inne der er det nå en utstilling om forsvarstårnene som ble oppført mellom 1500- og 1700-tallet.

Slottet i Moraira, Costa Blanca, Spain
Castillo de Moraira er et fint, lite “slott”.

Slottet ligger på en liten steinete høyde like ved havnen. På plassen utenfor er det også noen skulpturer, den mest iøynefallende er den flotte “Escultura Gigante de Sal”, som er en ode til menneskenes evne til å gjenfødes etter kollektive tragedier som blant annet Covid.

Statue i Moraira, Spain
Escultura Gigante de Sal

Flott marina og lun fiskehavn

Marinaen i Moraira er en av de viktigste i hele regionen. Her ligger små og store fritidsbåter side om side med fiskebåter. Her er det veldig hyggelig å rusle, og det er morsomt å se fiskerne losse dagens fangst.

Fiskebåt i Marinaen i Moraira, Spain, Spania
En fiskebåt har nettopp losset dagens fangst
Marina i Moraira, Costa Blanca, Spain, Spania
Det kryr av ulike båter i marinaen …

8 vakre strender i Moraira

Det er 8 strender i og rundt Moraira, alt fra finkornede sandstrender til rolige viker og bukter. Platja de l’Ampolla er den eneste i kort gangavstand fra sentrum. Dette er også den største og mest populære stranden i området, og her er lekeplass for barna.

Strand i Moraira, Costa Blanca, Spain, Spania
Platja de l’Ampolla – den mest populære stranden

Gyllen sand og turkist vann finner du på Platja del Portet 1,5 km nord for sentrum. Her er restauranter og kafeer, dusj, og den er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede. Stranden ligger mellom Moraira Port og Cap d`Or Tower på strandpromenaden, og er 350 meter lang.

Ingen tvil om hvor vi er …

En by perfekt for fotturister

Moraira er et ideelt reisemål for fotturentusiaster, og tilbyr en rekke skiltede stier, som Font Santa, Benimarco, Castellons og Cap d’Or, med vakker utsikt over bukten.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

En fottur gjennom Moraira med fokus på fisk og hav

En tur rundt i Moraira sentrum er en ypperlig mulighet til å lære mer om den tradisjonelle fiskeindustrien.

Det gamle auksjonshuset “Llotja” ble bygget i Calle Mar i 1943, slik at fiskerne kunne selge fangsten sin.
Her i begynnelsen på fiskekvarteret, ble det i 1935 bygget en molo som beskyttet byen fra stormer. Der Calle Mar møter Calle Plays var det tidligere en brygge hvor fiskerne la til med båtene. Herfra fortsetter vi til Club Náutico Moraira , som ble bygget i 1979, og har 620 båtplasser.
Gå langs Calle Playas til Calle Almacenes, oppkalt etter lagrene som sto her på 1800-tallet. Det er her rosiner laget av muscatdruer ble pakket og fraktet til Europa og resten av verden. Fortsett langs Calle Dr. Calatayud, der byens fineste butikker ligger.

Fin klynge av hvite hus rett over marinaen …

Gå langs Calle Iglesia og Avenida de Madrid, og du kommer til livlige Explanada del Castillo ved Castillo de Moraira. Se østover for å se silhuetten av Peninsula del Cap d’Or toppet av 1500-tallets vakttårn med samme navn. Siste del av turen går gjennom “Pergola” langs l’Ampolla-stranden til Marjal del Senillar, en liten lagune som ble erklært som dyrereservat i 2004.

“Pergola” med sine kule effekter i solskinnet
Flott tur i byen, 1 km, kom igjen!

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Flotte restauranter og markeder

Du finner overraskende mange restauranter av svært god kvalitet, inkludert hele åtte Michelin-anbefalte restauranter i nærområdet. De beste fiskerestaurantene ligger med utsikt over havnen og fiskemarkedet (La Lonja). Vi koste oss ute på en kul restaurant like ved Slottet. Hyggelig service og mye sol.

Moraira
En av flere hyggelige kafeer innenfor marinaen

Hver fredag er det marked i Moraira, og på La Lonja er det fiskeauksjoner hver morgen kl 10.00 unntatt søndag. Sørg for at du besøker det lokale markedet, som selger fersk frukt og grønnsaker samt andre lokalproduserte varer og råvarer.

Hvor ligger Moraira?

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Torrevieja – populært reisemål på Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Altea – blendende hvit og vakker
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Moraira. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon