Vi skal oppleve Odenwald, en region som hovedsakelig ligger i delstaten Hessen i Tyskland, men den strekker seg også inn i delstatene Baden-Württemberg og Bayern. Odenwald er preget av bølgende åser, skoger, elver og sjarmerende landsbyer. På dette besøket fokuseres det på en av ReiseKicks kjepphester, bærekraftig turisme og “grønne” aktiviteter. Tyskland, Germany

Odenwald, tyskland, Hessen, Germany
Vi har besøkt og gjort bærekraftige aktiviteter i Odenwald

Besøket ble arrangert av Tysklands Nasjonale Turistkontor. De har ikke lagt noen føringer for innholdet, og alle meninger er våre egne.

Bergstrasse-Odenwald UNESCO Global Geopark

Mellom elvene Rhinen, Main og Neckar ligger Geo-Nature Park Bergstrasse-Odenwald, et stort område med mangfoldig og verneverdig natur og geologi. Sammen med lokale parkvoktere skal vi oppleve mye spennende i denne geoparken. Tyskland, Germany

Bernt trives i aktivitetsløyper, full fart!

Tromm-tårnet heller 54,3 grader!

Vi vandrer videre til Tromm som ligger på 577 meters høyde. Her står det 34 meter høye tårnet Tromm, og vi går de 192 trinnene til topps. Helningen på tårnet er 54,3 grader, og utsikten fra toppen er imponerende. Her er det nemlig 360 graders panoramutsikt over Rhin-sletten, Weschnitz-dalen, Pfälzerfjellene og den høyeste toppen i Odenwald, Katzenbuckel, som er 626 meter høy.

Jeg har høydeskrekk, men klarte å komme meg til toppen. Jeg ble derimot ikke lenge, tårnet svaiet jo!

Tromm, Odenwald, Tyskland, Germany
Morsom hellning på Trom-tårnet
Fantastisk utsikt fra Tromm-tårnet

Felsenmeer, en elv av steinblokker

Vi fortsetter til Felsenmeer, en lang dalside hvor mektige granittblokker ligger tett i tett nedover hele veien. Steinblokkene ligger så tett at det noen steder minner om bølger på et stormfullt hav som er blitt forvandlet til stein. Tyskland, Germany

Gjengen vår er snart på toppen, bare en liten hvil først

Vi begynner på besøkssenteret nederst i dalsiden, og besøker det lille museet der. Herfra jobber vi oss oppover hele dalsiden, vi klatrer fra steinblokk til steinblokk, og hele turen er ca 1 km. Den er med andre ord ikke lang, men jeg lover at du får opp pulsen. Dersom du ikke vil eller kan klatre på blokkene, går det en sti oppover langs siden av steinelven.

På toppen er det en liten kafe, og hele følget får ekstra energi bare ved synet og tanken på en iskald Cola. Skuffelsen er stor da kafeen akkurat denne dagen er stengt. Tyskland, Germany

Og av alle ting, ligger det jammen en romersk søyle slengende her på toppen.

Felsenmeer
Dette gamle spillet kan du lære om inne på besøkssentet.
Felsenmeer
Veldig fint i denne dalen – gøy for barna!
Felsenmeer, Tyskland, Germany
Her en del av gjengen vår! Og nede til høyre ser du den romerske steinsøyla som har forvillet seg hit.


Kochkäse – en tysk spesialitet


Kochkäse betyr rett og slett kokt ost, oppskriftene varierer fra familie til familie. Ostetypen er spesielt populær i delstaten Hessen, der vi er nå. Kochkäse serveres som pålegg, dipsaus eller ingrediens i forskjellige retter.

Vi besøker Odenwälder Kochkäserei hvor de har produsert denne ostetypen i mer enn 100 år. Det var bestemor Katrin som startet i de små på kjøkkenet. Barnebarn Frank Retter har aldri endret oppskriften, og vi gleder oss til å smake. Menyutvalget er stort, og vi tester en rekke ulike varianter av osten sammen med pølser, brezel og poteter. Personlig liker jeg noen av ostevariantene veldig godt, andre finner jeg litt mindre interessante …

Tyskland, Germany
Her er det ost for alle pengene!

SPANDER EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Vinsmaking på Viniversum Bergstrasse

Vinkjeller, Germany, Tyskland
Vin er er stor aktivitet i Tryskland

I Tyskland produseres mye god vin, og vi skal på vinsmaking på Viniversum Bergstrasse. I vinkjelleren har de et omfattende utvalg av ulike viner, både røde, hvite og musserende. Tyskland, Germany

Flotte tønner? Tyskerne liker å flotte seg litt …Viniversum har sammen med andre vinprodusenter laget opplevesruten “Wein und Stein” på 6,9 kilometer som går gjennom forskjellige vinmarker. Med 77 stasjoner med fakta om vin, druesorter, geologi, klima og historie blir dette et av mange høydepunkter på turen.

Vinmarker, Tyskland, Hermany

Vi er fortsatt midt i UNESCO-geoparken Bergstrasse-Odenwald, og rundturen gjennom vinmarkene byr på nydelig natur og panoramautsikt. Fersken-, mandel-, og fikentrær står langs veien hvor vi går. Til og med ulike kunstverk står langs ruten, billedhuggere har nemlig latt seg inspirere av vinen og dens historie. Tyskland, Germany

Du kan også være med på en guidet vandring her. Mens du smaker nydelig vin mellom vinrankene forklarer guiden om hvorfor bærekraft har spilt en så viktig rolle gjennom mange generasjoner med vinproduksjon.

Dyktig guide og god vin

Med solcelledressin på Überwaldbahn

Mellom landsbyene Mörlenbach og Wald-Michelbach ligger et nedlagt jernbanespor. Det vil si, du kan kjøre med en solcelledrevet dressin på denne 10 km lange strekningen. Og det gjorde vi!

Tyskland, Germany
En grønn tur gjennom flott natur!

Vi starter i Mörlenbach, det er plass til 8 i hver dressin, og vi tråkker avgårde. Så fort vi begynner å trå, starter den elektriske motoren, og selv lengre stigninger går som en lek. Vi passer flere viadukter og kjører gjennom to tunneler. Landskapet vi kjører gjennom er kulturhistorisk viktig, grønt, bølgete og vakkert. En liten landsby her og der. Turen tar en times tid, og vi anbefaler gjerne denne turen til familier.

Tyskland, Germany
Utsikt fra dressin-vogna vår
Framme på stasjonen – dette var gøy!

Tips til overnatting

Vi bodde på Ringhotel Siegfriedbrunnen, et **** hotell med 59 komfortable rom, relaxavdeling, svømmebasseng ute og inne. Frokosten her er helt nydelig! Tyskland, Germany

Kan absolutt anbefale dette hotellet
Grønne Odenwald ligger i Hessen i tyskland, ikke langt fra Bayern og Luxembourg. Vi har prøvd flere grønne, bærekraftige aktiviteter i Bergstrasse-Odenwald UNESCO Global Geopark. Veldig gøy, dette anbefales for barnefamilier og alle som liker å være i det grønne. Dette området ligger mellom elvene Rhinen, Main og Neckar.
Svømmebasseng både inne og ute på hotellet

Hotellet ligger i Grasellenbach, i hjertet av Geo-Naturparks Bergstrasse Odenwald. Midt i smørøyet for å oppleve alt i denne artikkelen.

Hvor ligger Odenwald?

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre artikler fra Tyskland

Michelstadt i Tyskland – full av sjarmerende bindingsverkshus
Bremen – en storby med praktfull arkitektur
Lübeck – en kortreist verdensarv
Bremerhaven – bærekraftig havneby
Travemünde – på Østersjøens riviera
Høydepunkter i Kulturbyen Dresden
Jul i Dresden – julemarkeder og et kongelig slott
Berlin – våre beste tips
Leipzig – full av kulturelle opplevelser
Regensburg i Tyskland – en historisk skattekiste
Hamburg – den spennende havnebyen
Bodensjøen – et ferieparadis av de sjeldne
Kulinariske opplevelser ved Bodensjøen
Jul i Europa-Park – Tysklands største fornøyelsespark!
Til topps om sommeren i Garmisch-Partenkirchen
Sommer i Garmisch-Partenkirchen
Partnachklamm i Garmisch-Partenkirchen

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Odenwald i Tyskland, og setter stor pris på om du vil dele artikkelen med andre reiseglade.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon