Nøklevann, Oslo

Hva er det med vann, dere? Jo da, vi vet litt om det: Vann er livsviktig for oss. Vann har en helt spesiell dragning mot oss. Vann stimulerer kreativiteten vår. Vann er en svært viktig del av naturlandskapet. Vann reduserer stress. Vann roer ned tankene våre. Vann skaper en indre fred. Vann bringer oss i kontakt med naturen. Vann er rett og slett en løsning for å overleve …

Lutvann, Oslo
Å vandre ned på stien, finne bord og benk og sette seg ned og se utover …

Herlige turer rundt 6 ulike vann!

Så la oss gå rundt 6 helt forskjellige vann i Oslo. Noen i Østmarka, andre i Nordmarka, noen til og med midt i drabantbybebyggelse. Kanskje har du gått rundt ett eller flere av dem, og vi har gått rundt alle og gått opp løypa for deg som ikke er så erfaren med slike turer. Så på med skoa’ – her er bra tips basert på våre opplevelser, og i tillegg linker til blogginnlegg om hver enkelt tur!

Tur 1: Sognsvann – den lettgåtte

Sognsvann, Oslo
Sognsvann – blått og vakkert og magisk …

Denne turen er både kort og lettgått. På linken har vi kombinert den med tur opp fra Rikshospitalet, men det er ikke nødvendig, det går T-bane til Sognsvann, og Sognsvann er nok i seg selv. Vi gjør som de fleste, går turen medsols, og nyter fraværet av høydemetere rundt selve vannet. Dette er kanskje byens mest kjente rundt vannet-tur. Hvorfor det? Lett å komme hit, deilig natur og bare 3,3 km lang.

Tips: Les artikkelen vår om turen rundt Sognsvann.

Tur 2: Nøklevann – klassiker i øst

Nøklevann, Oslo
Her er vi på slutten av denne turen!

Denne turen er lenger, cirka en mil lang, men da er deler av Ulsrudvannet inkludert. Du parkerer ved Østmarksetra, men reiser du kollektivt tar du T-bane til Ulsrud og går derfra. Cirka 330 høydemeter, en kupert tur på fine grusveier, så her kan du trille hele veien. Du passerer Rustadsaga, en trivelig sportsstue i Østmarka, og kan også ta deg en stopp på Sarabråten og nyte medbrakt. Uansett en deilig skogstur vi virkelig anbefaler!

Tips: Les artikkelen vår om turen rundt Nøklevann

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Tur 3: Maridalsvannet – drikkevann

Ruiner i Maridalen, Maridalsvannet, Oslo
Maridalen er kjent for sine ruiner av Margaretakyrkan

En kortreist perle full av natur og kultur. Dette er Oslos største vann, helt siden 1867 har vi fått vårt drikkevann herfra. Her er ruiner av Margaretakyrkan fra 1200-tallet, der Maridalsspillet arrangeres hvert år med ruinene som kulisser, men vi tar en rast på benker utenfor Maridalen kirke. Få med deg Skjerven Gård, fra slutten av jernalderen. PS: Fin badeplass der Akerselva starter på slutten av turen.

Tips: Les artikkelen vår Til fots rundt Maridalsvannet

Tur 4: Østensjøvannet – en oase

Bogerudvannet
Her er vi i nordenden av Østensjøvannet

En 4,5 kilometer oasisk opplevelse, fin turvei, stort sett flat, bortsett fra bakken opp til Manglerud og ned igjen. Naturreservat og miljøpark og en drøm for fugleelskere (hele 232 arter). Her er lett å ferdes og fint for deg som er glad i grønt. Parker gjerne og start ved vannets sørøstlige punkt, og tar du med deg turen rundt Bogerudmyra i sør til slutt, er turen cirka 6 kilometer lang.

Tips: Les artikkelen vår Fottur rundt Østensjøvannet

Tur 5: Lutvann – klareste vannet

Lutvann, Oslo
Turen rundt Lutvann er morsom og kupert. Her er vi i sør, i nord ser du Romsås!

Her snakker vi om dronningen blant Oslos innsjøer, på det dypeste er vannet her hele 55 meter! Lutvann ligger vakkert til med skog og svaberg som stuper rett ned i øst og vest, og i nord en flott badeplass. En 5 kilometer lang, kupert tur med flere fine utsiktspunkter. Ta T-banen til Ellingsrud, og gå turen medsols. Det er bratt noen steder, og … Lutvann er det aller klareste vannet i Oslo!

Tips: Les artikkelen vår Fin fottur rundt Lutvann

Tur 6: Bogstadvannet – og en gård!

Bogstad gård, Bogstadvannet, Oslo
Her er premien når du har gått rundt vannet: Bogstad gård!

Denne turen er den lengste, 12 kilometer lang, men i enden venter premien: Bogstad gård, et unikt gårdsanlegg fra 1600-tallet. Igjen går vi medsols, og vi starter ved golfbanen i sørenden. Store deler av turen ser vi Bogstad gård på andre siden av vannet. Vi passerer Overfloden, der brødrene Dal jaktet på professor Drøvel, før vi kommer til Bogstad gård med gårdskafé, super blomsterprakt og museumsbutikk. Vi avslutter sekstetten av fine tur-rundt-vannet-forslag med en deilig lunsj på Norges vakreste gods og eldste landskapspark. Et makeløst sted!

Tips: Les artikkelen vår om Bogstadvannet og en gård …

Topp turforslag – og kjøp en av våre 2 e-bøker!

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

Vi i ReiseKick har gått alle turen selv.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her! Du betaler med VIPPS, og laster den ned direkte.

6 turer rundt kjente vann i Oslo altså, og det finnes selvsagt flere fine. Det smarte er at vi har laget turer som starter og slutter samme sted. 4 av turene går medsols, 2 av dem motsols, Østensjøvannet og Maridalsvannet. Vår favoritt er hele bunten. Det er noe med å se langt når du går i naturen, og på alle disse 6 turene ser du virkelig langt. Klikk på linkene, som gir deg hele turen din etter at du har lest avsnittet om hver enkelt. Og – kjøp gjerne en av våre 2 e-bøker, fulle av turforslag rundt om i Oslo. Da har du både følgesvenn og veiviser på mobilen når du følger turforslagene våre!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 6 fotturer rundt vakre vann i Oslo. Vi setter stor pris på om du deler!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon