Vi skal på ny togtur, og det storgledes! Som så mange ganger før, starter eventyret i Alicante. Vi skal til en for oss ny by, nemlig Zaragoza. Og når vi først er på tur, tar vi med oss favorittene Barcelona og Madrid i samme slengen.

Kjapp bagasjekontroll før avgang

Etter terroren på flere pendlertog inn til Madrid i mars 2004, hvor 191 mennesker ble drept og 1460 skadet, må vi skanne bagasjen på en rekke destinasjoner i Spania når vi kjører tog. Det gjør vi med glede. Prosessen er mye mer effektiv enn på flyplasser, vi trenger ikke plukke ting opp av bagasjen. På turistklasse er dessuten 3 x 25 kg bagasje inkludert. Sjekk for sikkerhetsskyld betingelser på din togreise.

Togreise 1: Alicante – Barcelona

Vi har kjørt denne strekningen mange ganger, og den avgangen vi har valgt nnå bruker drøye 5 timer fra Alicante til Barcelona Sants. Vi har betalt 36 euro for billetten, og er godt fornøyd. Vi sitter godt, har store bord og strøm. Tiden brukes til å lese bok, fomle med mobil, og nyte det vakre landskapet utenfor, nok en bonus ved å kjøre tog. Vi skjønner hvorfor appelsiner er stor eksport, appelsinlunder så langt øyet rekker. Innimellom blir det grønne avbrutt av fine byer, og toget gjør et stopp i Valencia, en by absolutt verdt et besøk. Vi skal ikke av i Valencia denne gang, men les gjerne artikkelen vår om Valencia mens vi toger videre.

Appelsinlunder og andre lunder så langt øyet ser …

Fra togstasjon i Barcelona til hotell

Vi ankommer Barcelona Sants tidlig ettermiddag, og tar beina fatt til hotellet i El Born. Turen tar en times tid hvis vi går direkte, men det er det ingen grunn til. Vi spiser lunsj underveis, stopper et annet sted for et glass. Nyter livet, ingen stress. Vil du heller komme til hotellet så fort som mulig, velger du taxi eller buss som står ved stasjonen, eller går et lite stykke til nærmeste Metro. Vi blir i Barcelona i 2 døgn, før vi fortsetter turen.

Tips: Les noen av våre artikler fra Barcelona (under bildet fra El Born)

Barcelona
Ett av mange herlige miljøer i El Born, vår favoritt-bydel i Barcelona

Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Tips – alle tiders spisesteder i Barcelona
En herlig nyttårsaften i Barcelona!
Gaudi og Picasso – det lekne Spania

Togreise 2: Barcelona – Zaragoza

Det egentlige målet med turen er Zaragoza. Og togturen fra Barcelona tar 1 time og 45 minutter. Prisen er kun 19 euro. Å reise fra Barcelona Sants betyr litt køståing, vi må vise ID og billetter oppe i avgangshallen før vi får gå ned på perrongen. Scanning av bagasje hører også med. Egentlig samme prosedyre som i Alicante, men her er alt så mye større, og masse folk skal sluses inn. Jeg anbefaler å ha god tid til avgang.

Fra togstasjonen til gamlebyen i Zaragoza, hvor vi skal bo, er det 3 kilometer. Fordi vi vil bruke så mye tid som mulig på å oppleve Zaragoza, tar vi taxi i stedet for å gå. Svært uvanlig til oss å være.

Tips: Les artikkelen vår fra Zaragoza

Plaza la Pilar, Zaragoza, Spania, Spain
Zaragozas kulturelle tyngde er helt enorm. Alt samlet på ett sted.

Togreise 3: Zaragoza – Madrid

Denne strekningen er unnagjort på halvannen time, og vi betaler 15 euro for billetten. Å kjøre tog blir bare billigere og billigere, det er vi skjønt enige om.

Det er to store togstasjoner i Madrid, Atocha og Chamartin. Vær OBS på det dersom du skal videre med tog fra Madrid samme dag. Jeg ble litt stresset den gang da jeg ankom Atocha og toget videre gikk fra Chamartin på andre siden av Madrid 20 minutter senere. Det toget rakk jeg ikke …

Vi foretrekker å reise til/fra Atocha, da denne stasjonen ligger mer sentralt i forhold til hvor vi pleier å oppholde oss i Madrid.

Atocha train station palms
Og sånn ser det ut på Atocha togstasjon. Spanjolene, asså …

Når vi først må innom Madrid med toget, velger vi å ta en natt på hotell. Madrid er en by vi aldri blir ferdige med, og vi benytter hver mulighet til å utforske byen enda litt til. Og sånn er det med byer vi liker, Jo mer vi oppdager, jo oftere må vi tilbake.

Tips: Les artiklene våre fra Madrid under bildet

Madrid
Midt i Madrid – Gran Via er shopping-gata si …

Malasana – en autentisk bydel midt i Madrid
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
En usedvanlig sporty weekend i Madrid
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!

Togreise 4: Madrid – Alicante

Dette er en kjent strekning vi har kjørt mange ganger. Vi kjører over høysletta Meseta, et område på rundt 50 000 km2. Høysletta ligger på 600-800 meter, og landskapet er flatt. Klimaet er relativt tørt, med varme somre og kalde vintre. Flere av Spanias eldste byer og viktigste historiske steder ligger her, inkludert Madrid.

Utsikt fra tog mellom alicante og madrid frukttrær
Her fyker vi av gårde over høysletta i 300 kilometer i timen …

Togreisen tar knappe 2,5 timer, og prisen varierer sterkt. Du kan være heldig å få billetter til rundt 30 euro t/r. Denne gang betalte vi 52 euro pr billett en vei.

Vi spiser gjerne middag i Alicante, før vi tar trikken videre til Villajoyosa. Alltid koselig å teste ut nye spisesteder.

Tips: Les artikkelen vår fra Alicante (under bildet)

Alicante, Spania
Mange hyggelige spisesteder i gamlebyen i Alicante

Pris – kort oppsummert

For denne rundreisen på ca. 1500 kilometer betalte vi 172 euro per person. Det er en god pris, synes vi. Du kan sikkert finne flybilletter som tar deg samme runden, minus Zaragoza, for samme pris. Men da må komme deg mellom sentrum og flyplass, og inkludere ventetid på flyplassen. Tidsmessig tipper jeg det går vel så kjapt med toget, uten at jeg har forsket altfor mye på det.

Hvor kjøper vi billetter?

Vi forhåndsbestiller alle togbillettene våre på www.renfe.com. Tips: Last ned Renfe-appen, og du har hele tiden alle togbillettene lett tilgjengelig, og mottar også beskjed om spor-endringer og eventuelle forsinkelser i appen.

Det er den siste tiden kommet andre aktører enn Renfe til. Ouigo er et fransk lavprisselskap, som har utvidet sine tjenester til Spania. De tilbyr rimelige høyhastighets-togreiser på utvalgte ruter, spesielt mellom store byer som Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla. Vi har ikke testet Ouigo, men det går sikkert på skinner, det også.

Renfe Tog i Spania

TIPS : Les flere av våre artikler om togreiser og bærekraft

Togtur: Alicante – Madrid – Malaga – Granada –Almeria – Murcia –Alicante
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante
Med tog i Europa: Milano – Bolzano – Regensburg – Praha
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om togturen Alicante – Barcelona – Zaragoza – Madrid – Alicante? Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å ta tog neste gang du skal på reisefot. Togreise Italia, Trenitalia

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

3 Comments

  1. Vi reiste akkurat denne ruta i fjor og brukte en uke. Vi reiste mest med Ouigo. Strålende, rimelig og oppgadering til 1. kl for en slikk og ingenting. For kjøp av billetter vil jeg anbefale thetrainline.com. Bedre brukergrensesnitt.

  2. Vil bare komme med en liten side kommentar angående apper/nettsider som trainline/Rail Europe. De har selvfølgelig sine positive sider som at de er lette å bruke, en fin måte å samle billetter på også videre.

    Det kan være greit å tenke på at hvis det først blir kanselleringer/forsinkelser så kan du bli litt stuck mellom at 3.part skylder på togselskapet, og togselskapet skylder på 3.parten. I forhold til f.eks refunderinger. Dette er jo så klart worst-case scenario, men greit å ha i bakhodet at det kan skje.

    Selv pleier jeg å bruke trainline til å sjekke ut ruter og tider, men jeg legger bestilling av billetter til operatøren sin side.

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon