Bogerudvannet

Østensjøvannet er en oase. Turen rundt vannet passer for hele familien, og den er cirka 4,5 kilometer lang. Selve vannet, øyene i vannet og bredden er fredet som naturreservat, resten rundt er miljøpark. Rundt Østensjøvannet er det mange turgåere, så dette er ikke et sted for deg som vil sette full fart på sykkelen. Når isen legger seg om vinteren, går folk på skøyter. Vi parkerer bilen, starter runden vår fra parkeringsplassen i sørøst, og velger å gå «mot klokka».

Østensjøvannet er et fugleparadis

232 fuglearter og fire blide gutter

Først vil vi se litt på fuglene her. Det er mange av dem, i dag er særlig området rett ved brua populært. Det sies at det er observert hele 232 fuglearter her, og 40-50 arter hekker her hvert år. På slutten av runden vår, på sørvestsiden, er det en fugleobservasjonsbu, der vi kan komme tett innpå fuglene. Når vi er ferdig med fugletitting ved brua og starter på runden, er fire gutter som skal på klassetur til Rjukan på pletten med kaffe og vafler. Vi er lette å be når vafler er gevinst, og støtter guttas tur til Rjukan.

Fuglenes eget eldorado
Gutta fra Skøyenåsen var gode skoleambassadører

Greit med barnevogn og rullestol

Østensjøvannet er flat gåing. Nesten hele veien. Unntaket er veien opp til Manglerud skole i nordenden, den er bratt og asfaltert, og så er veien ned mot vannet igjen derfra ikke SÅ bratt. Det er uansett lett å ferdes her, også for deg med barnevogn eller rullestol. Rett etter starten gikk vi rett på et rådyr, fugler er det nok av hele tiden, og den som vil kan også legge turen oppom Østensjø Gård. Når været også er på lag, er dette en helt nydelig tur for deg som er glad i å gå i grønt.

Halve ReiseKick tar en avstikker ned til vannet

Et yrende dyreliv morgen og kveld

Det hekkes over en lav myr på bredden, og bak oss går sauer på beite. 6-7 flaggermusarter er registrert her, og i følge skiltene kan du også se hare, ekorn, rødrev, mink, snømus, skogmus og brunrotter her. Grevling, piggsvin, elg og bever er også observert. Det er lettest å se dem tidlig på mårran eller sent om kvelden, og en kikkert er ikke så dumt å ha med seg for den som vil se mer enn fugler, vann og grønt. Og husk at det er båndtvang året rundt her!

Det hekkes over en lav myr …

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Bratt og asfaltert opp til Manglerud

I nordenden av vannet skal du IKKE følge veien som går tett inntil vannet tilbake, men gå den veien som går rett opp og etter hvert er asfaltert. Den er bratt, og det er grønt rundt deg overalt og du passerer en ishall og Manglerud skole. Så tipper det nedover, og utsikten over vannet blir stadig bedre. Vi kommer ned, og har vannet rett ved og de store gressfeltene til Abildsø IF rett til høyre. Snart kommer vi også til den nevnte fugleobservasjonsbua, og det er spennende å være så nær flere forskjellige fuglearter. Mange nye inntrykk, og fint å sette seg ned og la inntrykkene synke inn.

Og her lar halve ReiseKick inntrykkene sige på …
Fint med ei bu der du kan stå og observere fuglelivet …

ReiseKick har skrevet turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Ta med deg Bogerudmyra på 1,5 km

Vi er i støtet når vi kommer til brua der bilene suser forbi, og bestemmer oss for å ta med oss den ekstra runden som går på Bogerudmyra. Den er på cirka 1,5 kilometer. Innerst i myra, der vi snur og går tilbake, er det store gressletter under blokkene på Bogerud. Her er det fint å starte hvis du bor på Skullerud eller Bøler. Du kan selvsagt også ta T-banen hit og gå herfra. Vi går tilbake til Østensjøvannet på østsiden av Bogerudmyra, og rett før vi kommer til den brua som skiller myra og vannet er det igjen masse fugler å se. Vi tar oss tid til det før vi går til bilen, i full enighet om at vi har hatt en uvanlig fin naturopplevelse!

Det siste partiet av Bogerudmyra før vi er ferdige med hele runden!

Info om fotturen rundt Østensjøvannet:

Kort oppsummert: Fin grusvei nesten hele veien, lett asfaltert i bratte Manglerudbakken. Startpunkt ved parkeringsplassen sørøst for vannet, men også mulig å starte på Manglerud, Bogerud eller Skullerud T-banestasjon. 6 kilometer totalt hvis du tar med deg Bogerudmyra. Et fugleparadis av de sjeldne, men også mange andre dyrearter å se. Denne oasen må du bare få med deg!

Og alle to var enige om at dette var en uvanlig fin naturopplevelse …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les noen av våre andre Oslo-artikler og bli inspirert til flotte turer 

En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Roseslottet – med Korketrekkeren og eplekake til dessert!
Stovnertårnet og skulpturvandring i Groruddalen!
Korketrekkeren – Oslos mest kjente akebakke!
Luftig tur over Oslo: Brannfjell – Ekebergskrenten – Gamlebyen
Gatekunst i Oslo – fra Solli plass til Tøyen
Lang, fin fottur midt i Oslo – også kalt «Vårens vakreste eventyr»
Et godt tips for fottur i Oslo: Vinslottet – Keyserløkka – Tøyen Hageby – Ola Narr – Freia – Vulkan – St. Hanshaugen
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
En flott tur i Oslo: Bislett – Tåsen – Berg – Ullevål Hageby – NRK
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
5 gilde strøk i byen vår … Oslo!
Oslo – en livslang forelskelse
4 staselige storgårder i Oslo
4 fine fotturer langs Oslos elver
Oslo gjør comeback som badeby!
Du er velkommen i Oslos kolonihager!
5 fotturperler i feriebyen Oslo
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle
Fottur i trehus-idyll, kolonihage og Botanisk hage

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte turen rundt Østensjøvannet. Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon