Vi parkerer ved Storøya skole, og går gangstien utover mot badeplassen ute på Storøyodden. Det var her Fornebu flyplass lå, og vi går opp i et åpent fugletittertårn, som gir oss fin utsikt utover det som en gang var en hektisk flyplass, men nå er full av gule villblomster og frodig natur. Helt utrolig å tenke på den forandringen som har skjedd her på kort tid. Gi naturen en sjanse, sier vi bare! Turtips Fornebu

Kyststi fornebu
På vei utover fra Storøya skole

Fugletittertårnet – gå opp – super utsikt!
Jeg menger meg det gule, og viser hvem jeg heier på i krigen øst i Europa …

Yrende badeliv på Storøyodden

Vi er nå på Storøya, og ytterst på Storøyodden badeplass er det sandstrand, en kul kiosk og hundrevis av badende. Vi unner oss en aldri så liten maritim båtis før vi tar fatt på den fine kyststien på det som er en vakker junidag. På Storøyodden er det lett å gå ut i vannet for deg med bevegelsesutfordringer, det er laget en fin rampe ut i vannet. Vi har ikke med badetøy, og går videre helt i vannkanten.

Full badefaktor på Storøyodden
Kul kiosk – og kø med avstandsregler …

Gjennom sjeldent naturreservat

Vi følger kyststien langs sjøkanten østover, gjennom Koksabukta naturreservat. Vi går tvers over bukta, og ut igjen på den andre siden. Grønt og fint overalt. Etter hvert kommer vi ut på Langoddveien, som vi følger østover til vi er innerst i Hundesundet. Vi følger turveien innerst i bukta, på sørsiden av tennisbanen der tennis-Casper Ruud vokste opp, og kommer så ut på trafikale Snarøyveien.

Koksabukta de luxe
Fint å gå i grønt inne i Koksabukta

Fin badeidyll med benk og bord

Vi følger Snarøyveien cirka 100 meter østover, og tar en sti som plutselig går ned til høyre. Denne stien går over flere private eiendommer, men du har lov til å gå her. Vi kommer frem til en liten badeplass, finner benk og bord, og unner oss en liten rast med medbrakt kaffe og niste. Helt fantastisk å nyte sommeren langs kyststien på Fornebu, og håper folk som bor (staselig) her har tid til å nyte naturen i dette flotte nærmiljøet!

Vi passerer private eiendommer, men lov å gå her

Gigantiske villaer – rett ved sjøen

Nå kommer vi inn i villabebyggelse, fortsetter opp Teistveien, og etter cirka 100 meter tar vi gangveien til høyre rett etter transformatorstasjonen, og går opp til Svaneveien. Vi fortsetter på den til vi kommer til Haldenveien, som vi fortsetter på østover. Etter nye cirka 100 meter med gigantiske villaer tar vi den lille stikkveien ned til sjøen. Vi går gjennom bommen, og så finner vi stien som går østover langs sjøen mot Halden Brygge.

Sjøhus og brygger bortover mot Halden Brygge

Idylliske sjøhus og Halden Brygge

Den stien vi går på nå er fantastisk, den går på oversiden av sjøhus og brygger som ligger tett i tett langs vannkanten. Her er det ikke spesielt egnet for rullestol og barnevogn, da må du nok heller gå Haldenveien helt ut til brygga. Vi kommer til Halden Brygge, en kupert og morsom badeplass med åpen kiosk om sommeren. Går du ytterst på badeplassen, ser du neste badeplass (de ligger i kø her), nemlig Pelvikodden badeplass.

Halden brygge
Halden Brygge – en populær badeplass

Flotte villaer og Rolfstangen strand

Etter å ha utforsket Halden Brygge, skal vi noen minutter innom villabebyggelse igjen. Vi går opp Haldenveien, inn på Pelvikveien, til høyre opp smuget til Bjerkesvingen, og derfra går vi videre på Rolfstangveien til Rolfstangen badeplass. Fine, små badeviker flere steder, og vi fortsetter langs vannkanten, mens Oslofjorden ligger og glitrer rett forut.

Stien går rett over Rolfstangen badeplass

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Legendariske Sjøflyhavna og Equinor

Vi går langs bryggene på Rolfstangen, med fine, sjønære leilighetskomplekser. På den andre siden ser vi Sjøflyhavna med sin legendariske kro, og bak der det originale Equinor-bygget. Herfra valgte vi å finne veien tilbake til bilen på Storøya ved å gå litt på måfå i alle de nye blokkbebyggelsene som har poppet opp her. Du kan selvfølgelig gå videre fra Sjøflyhavna innover mot byen, og så på gangvei til Telenor Arena, videre til den nye Nansenparken, og derfra er det relativt kort vei til parkeringen vår på Storøya.

Rolfstangen
Blokkene på Rolfstangen
Sjøflyhavna
Equinor – og Sjøflyhavna i forgrunnen

PS: Takk til Oslofjorden.com for god hjelp til beskrivelse av denne kyststien. Den er en fin blanding av stier og gangveier, og der det ikke er så enkelt med barnevogn, er det gangvei i nærheten som går samme vei. God kystnær tur, uansett!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre kyststi-turer

Flott kyststi på vestsiden av Nesodden
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Kyststien fra Tofte til Sandbukta
Vakker kyststi fra Skøyen/Lysaker til Fornebu
Kyststien i Asker fra Vollen til Slemmestad
Drøbak, Hvitsten og Son – og kyststien mellom dem
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om kyststien på Fornebu. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon