Bor du – eller skal du feriere i Oslo-området i år? Vi har sjekket ut 5 flotte kyststier i indre Oslofjord, korte og lange. Startstedet for hver enkelt tur varierer fra et kort kvarter fra Oslo sentrum til en time. Her går turene: Drøbak-Son, Bygdøy, Brønnøya, Vollen-Slemmestad og Filtvet-Tofte i Hurum. Glad i å gå i fantastisk natur? Da er disse 5 kyststiene i indre Oslofjord midt i blinken!

Kyststi 1: Drøbak – Son

Hvidtsten

Drøbak, Hvitsten og Son er tre idylliske, hvite perler på en vakker snor langs Oslofjorden øst. Vi gir deg en lang, variert kyststi på 25 kilometer, og lander i en herlig restaurant på brygga i Son. Du går på stier og grusveier, over strender og svaberg, og ruta er godt merket. Buss 500 fra Bjørvika til startstedet i Drøbak tok cirka tre kvarter.

Bro over Solbergbekken

Våren står i full blomst og Drøbak glitrer. Her er Oslofjorden på sitt smaleste, vi setter kursen sørover mot Skiphelle, og hele tiden ser vi den vakre fjorden. Vi er innom eventyrlige Ramme gård, og kommer etter hvert til idylliske Hvitsten. Sherpatrapp og sørlandsk idyll i Kjøvangen er neste, og turen ender på brygga i Son, Norges nordligste sørlandsby, før vi tar bussen hjem.

Les hele artikkelen om kyststien mellom Drøbak og Son.

Kyststi 2: Bygdøy rundt

Badestrand på

Halvøya Bygdøy er en kortreist juvel fra Oslo sentrum, med masser av kultur, natur og vakre badesteder. Du kan kjøre dit, ta buss eller båt fra Aker brygge. Makan til kultur: Frammuseet, Kon-Tiki, Vikingskipene, Folkemuseet, Kongsgården og Oscarshall! Og så naturen da: Stien bukter seg forbi ulike typer skog, vakre strender, eksklusiv villabebyggelse samt kulturperler. 5 flotte kyststier i indre Oslofjord

Strand Bygdøy

Vi starter på Skøyen og passerer etter hvert Bygdøy sjøbad, Kongsgården og Paradisbukta før vi kommer til Huk. Lunsjen tar vi på lille Herbern etter at en liten båt tar oss 50 meter over til den idylliske øya. Tilbake på fastlandet er vi klare for … Roald Amundsen og Thor Heyerdahl. Vi rakk en brøkdel av planen, men for en brøkdel, før vi tok Bygdøyferja til Rådhusbrygga. 5 flotte kyststier i indre Oslofjord

Les hele artikkelen om turen Bygdøy rundt.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Kyststi 3: Brønnøya rundt

Vi har laget vår egen kyststi på Brønnøya, en idyllisk oase utenfor Nesøya i Asker kommune. Det er fantastisk å gå tur her, kilometervis med trange, hyggelige grusveier går over hele den bilfrie øya, det er mange flotte steder å ta en pause på, og hele tiden er vakre Oslofjorden tett på. Brønnøya er rett og slett 1400 mål med deilig, unplugged idyll!

Bro over til Brønnøya

Før har vi sveivet oss over det lille sundet til Brønnøya, men på grunn av korona er det nå en pongtongbro over sundet. Når vi kommer over, går vi opp en liten kneik og holder til høyre, passerer Sandbukta, er lengst sør på øya før vi går litt innover, så vestover til Middagsbukta. Hvitveis og liljekonvall, epletrær, bringebærkjerr og glitrende sjø. Så tar vi matpakken nord på øya, og er enige om at Brønnøya passer alle, for her kan du både gå, sykle og trille vogn!

Les hele artikkelen om Brønnøya.

Smart turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du til til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Kyststi 4: Vollen – Slemmestad

Sjøstrand i Asker

Sørlandsstemningen kommer snikende når du kjører inn i Vollen. Her starter dagens flotte tur, vi finner stien merket med kyststiskilt og går sørover. Har du ikke vært i Vollen før, så bør du sette av tid til å rusle rundt i det hyggelige miljøet. Kyststien til Slemmestad tur-retur er totalt cirka 8 kilometer lang, alternativt kan du gå videre sørover fra Slemmestad og ta buss tilbake.

Turen går forbi flere flotte badeplasser, så ta gjerne med badetøy! Det er enkelt å gå, men litt mer kupert den siste delen til Slemmestad. Sjøstrand badeplass var kanskje høydepunktet, her har de virkelig fortjent Blått flagg! Er du heldig, er kiosken åpen, og hva passer vel bedre enn båtis her ved Oslofjorden? Når du ser 4 sytti meter høye siloer, skjønner du at du har kommet til Slemmestad, som har produsert sement i hundre år! Og så – god tur tilbake til Vollen!

Les artikkelen om kyststien fra Vollen til Slemmestad.

Kyststi 5: Filtvet – Tofte på Hurumhalvøya

Villa malla med utsikt fra fyret

Vi parkerte bilen like ved fantastiske Villa Malla på Filtvet. Her var det gruvedrift for et par hundre år siden, nå er det kritthvite sandstrender, palmer, kunst og kultur. Vi tok også en tur opp i det gamle fyret før vi tok fatt på kyststien til den gamle industribastionen Tofte. Den er 7 kilometer lang, den mangler litt merking her og der, og vi tar bussen tilbake til Filtvet etter en liten lunsj på café Lasse.

Filtvet kyststien

Kyststien starter på en grusvei rett ovenfor Villa Malla, og vi kommer snart til badestranda Ekrebukta. Så blir det flere badestrender, svaberg og små grusveier, før vi tar opp fra sjøen ved Engersvik. Her plukker vi flust med villbringebær, og kommer til Vestre Røed båthavn med fin utsikt utover starten på ytre Oslofjord. Ramsvika neste, så veien videre til Tofte, og når vi passerer den gamle cellulosefabrikken er vi enige om at denne turen skal vi gjenta!

Les hele artikkelen om kyststien mellom Filtvet og Tofte.

Håper du er blitt inspirert – og del gjerne!

Vi håper denne listen med 5 flotte kyststier i indre Oslofjord gir deg inspirasjon til en ny opplevelse, uansett om du bor i Oslo eller et annet sted rundt Oslofjorden, eller om du kommer til Østlandet på ferie. Oslofjorden har mye å by på for hele familien. Liker du artikkelen, setter vi stor pris på om du deler!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips til andre flotte fotturer

Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen
Bli med på tur langs hele Akerselva!
Et godt tips for fottur i Oslo: Vinslottet – Keyserløkka – Tøyen Hageby – Ola Narr – Freia – Vulkan – St. Hanshaugen

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

2 Comments

  1. Ikke glem Oslo fjorden . Det går ferger fra Aker
    Brygge. De går til Hovedøya, som har mye å by på . De andre øyene er Bleikøya,Gressholmen , Lindøya, Nakholmen og Langøyene.
    Du kan bade på alle øyene . Du kan ta båten og gå av der du ønsker. Det er ruter som driver fergene.

    1. Hei og takk for innspill. Vi har skrevet en artikkel om båttur til Gressholmen, og ser at vi har mange fine andre øyer å besøke😊

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon