Cascais ligger på vestkysten av Portugal, litt sør for Lisboa. Byen var tidligere en fiskerlandsby, og på 1300-tallet fikk den et skikkelig oppsving da landsbyen ble en viktig havn for båter på vei til Lisboa. Det moderne Cascais har en glamorøs touch, med eksklusive hoteller og restauranter, golfbaner, yachter og merkebutikker, og prisnivået er relativt høyt. Men Cascais har klart å bevare mye av sin gamle sjarm. Det skjønner du når du rusler rundt i myldret av brosteinsbelagte gater. Vi dro til Cascais for å nyte strandlivet, og ble betatt av både strendene, arkitekturen, naturen og maten. Ferietips Portugal

Fantastiske strender og “passe” temperatur på vannet

Fabelaktige strender og litt kjølig vann

Det er 17 flotte strender i området, det er bare å finne sin favoritt. Vi likte oss spesielt godt på Praia da Duguesa og Praia de Ribeira. Det ble ikke så mye bading på oss, da temperaturen i Atlanterhavet sjelden kommer over 19 grader. Men strandlivet er likevel deilig, og utsikten utover havet fantastisk.

Cascais, Praia de Ribeira
God plass på strendene i Cascais
Cascais, Praia da Duguesa
Praia da Duguesa – en avslappet idyll

Rio Tejo og fyrtårnet Santa Marta

Rett ved Marina de Cascais renner Rio Tejo ut, og her ligger det en liten strand som heter Praia de Santa Marta. Her var det mange barnefamilier. Her er også Cascais fyrtårn ytterst, og bak deg ligger Marechal Carmona-parken. Rio Tejo er den lengste elven på Den iberiske halvøy, og har sitt utspring i Albaracin-fjellene i det sentrale Spania. 1007 kilometer senere renner den ut i Cascais.

Fyrtårnet er et firkantet murtårn med hvite fliser, blå horisontalte striper og rød lanterne. Nå er det museum, og du kan ta turen opp i tårnet. Ferietips Portugal

Cascais Light house
Utløpet til Rio Tejo med Cascais fyrtårn ytterst

Fascinerende arkitektur

Glad i arkitektur, sier du? Da anbefaler vi å gå rundt i byen og ta den fascinerende aktitekturen bedre i øyesyn. Start gjerne med Casa Santa Maria, det mest lukseriøse hjemmet i Cascais da det ble bygget av den irske tobakksmillionæren Jorge O’Neil i 1902. Det er han som står bak Castro Guimaraes-museet, som ligger ved siden av Jardim Marechal Carmona-hagen. Ferietips Portugal

Cascais
Fargerike hus og fascinerende arkitektur
Cascais
Slitte, men du verden så kule, hus

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Museu Condes de Castro Guimarães

Når det er høyvann, står vannet helt opp til bygningen, så nær sjøen ligger dette museet. Her er en inponerende kunstsamling, indo-portugisiske møbler, forhistorisake arkeologiske levninger og et bibliotek med et manuskript datert 1505. Ferietips Portugal

Vi besøker Museu Condes de Castro Guimarães

Park Marechal Carmona

Marechal Carmona-parken, også kjent som Gandarinha-parken, er den største og vakreste hagen i Cascais. Den ligger i det historiske sentrum av Cascais, og er absolutt verdt et besøk. Her er fontener, skulpturer, små vann, broer, blomster, grønne plener, lekeplasser, turstier og skyggefulle sitteplasser. Og som om ikke det er nok, et lite kapell og en dyrehage.

Gandarinha-parken bør du absolutt få med deg

Fasjonabelt feriested på 1800-tallet

Det var på andre halvdel av 1800-tallet at Cascais ble forvandlet til et fasjonabelt feriested. Havbading ble populært, og her er det intet mindre enn 17 flotte strender. Kongen av Portugal, Dom Luis I, gjorde Fortaleza de Cidadela til sin sommerbolig, og adelen kopierte raskt kongens eksempel. De bygde palasser og vakre villaer i Cascais, og den tidligere fiskerlandsbyen endret karakter totalt. Etterhvert begynte mannen i gata å besøke Cascais, og da jernbanen mellom Pedroucos og Cascais åpnet i 1889, ble byen lett tilgjengelig. Ferietips Portugal

Hus med fliser, Cascais
Flotte, portugisiske flisfasader i Cascais

Deilig sjømat og veganske retter

Som forventet serveres det mye sjømat her, og restaurantene er mange. Et godt tips er Maria Pia, en restaurant med utsikt over Atlanterhavet, og et bredt utvalg av sjømat. Et annet sted er Polvo Vadio, som serverer blekksprut i alle varianter. Dette er et sted de lokale frekventerer svært ofte.

Sjømat for alle penga i Cascais

Sjekk også ut Galeria House of Wonder! Dette er et sjarmerende sted med servering på taket, og med veganske retter på menyen. Ikke til å stikke under stol at vi havnet her flere ganger. Maten er fargerik og lekker, det samme er sangriaen og lokalene:) Ferietips Portugal

Veganske kaker
Nydelige, veganske kaker på Galeria House of Wonder

På sykkeltur langs Atlanterhavskysten

Sykkelturen slik vi tok den, ble ca 35 kilometer. En flott, lettsyklet tur, riktignok med en del vind. Turen langs Atlanterhavskysten er flott. Bratte klipper, strender, karrig vegetasjon og hyggelige stoppesteder underveis. Det er sykkelstier store deler av strekningen.

Strand, Cascais
Passerte flere slike strender på sykkelturen

Tips: Vi leide sykler her, og betalte 15 euro pr dag.

Vi syklet til Forte do Guincho, hvor deler av fortet som ble bygget som et festningsverk i løpet av 1640-årene fortsatt står. Like ved ligger restauranten Abano hvor vi spiste sen lunsj.

Sykkeltur i Cascais, Portugal
Den andre halvdelen av ReiseKick koste seg på sykkelen

Populært for surfing og windsurfing

Praia de Guincho er et paradis for alle som driver med surfing og windsurfing. Stranden er kjent for mye vind og kraftige bølger, og den er svært kjent i internasjonale surfe-kretser. Men vær obs, det er sterke strømmer her, har du liten erfaring anbefaler kjentfolk at du heller bør velge Carcavalos.

“O Triângulo Dourado” – et kinderegg

Det gylne triangel, er navnet på den geografiske forbindelsen mellom Cascais, Lisboa og Sintra, alle tre med en avstand på 20 minutter mellom hverandre. Når du har utforsket Cascais og ferdig med å ligge på stranda, kan du jo sette deg i bilen og kjøre den korte turen til både Lisboa og Sintra.

Les artikkelen vår her: Et kinderegg i Portugal: Lisboa, Sintra og Cascais

Hvor ligger Cascais?

Cascais ligger kun 25 kilometer fra flyplassen i Lisboa. Vi tok toget, og det tok omtrent en halvannen time, og kostet noen få euro.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Cascais. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?   Italia, Italienske perler
Kontakt oss på torill@reisekick.no

1 Comment

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon