Kirken i Drammen

Bor du på, eller skal du feriere på Østlandet? Våre 9 tips til dagsturer fra Oslo er bare noen av mange flotte steder på Østlandet. Felles for alle de 9 dagsturene er at alle er maks et par timers bilkjøring fra Oslo.

Planlegger du kanskje en ferie på Østlandet? Eller bor du i Oslo, og har rett og slett lyst på en spennende dagstur? Da er denne listen med 9 spennende dagsturer fra Oslo absolutt noe for deg! Flere av dem lar seg også kombinere!

Dagstur 1: Drammen og Svelvik

Drammen ligger ved Drammenselva, en halvtimes kjøring fra Oslo. Her kan du besøke Bragernes Elvepark, hvor barna leker i sand med bøtte og spade, mens du slapper av på en benk. Eller kanskje tar dere et slag boccia? På Torget i Drammen ligger utestedene på rekke og rad, og vil du shoppe, er mulighetene mange. Drammen er delt i to av Drammenselva, en av landets to beste lakseelver.

Drammen har et rikt kulturliv, så her kan du få med deg både konserter, teaterforestillinger og gallerier. Vil du gå på tur, er det mange muligheter. Og vi anbefaler en tur opp til Spiraltoppen. Herfra har du fabelaktig utsikt over byen. Og tunnelen opp er kåret til den 6. mest spektakulære i verden! Og når du først er i Drammen, må du innom idylliske Svelvik, som nettopp er blitt en del av Drammen kommune!

Elvepromenade i Drammen
Drammenselva deler byen i to

Tips: Les hele artikkelen om Drammen her, og få Svelvik på kjøpet.

Dagstur 2: Kistefos Museum på Jevnaker

På Jevnaker, en times kjøring fra Oslo, ligger Kistefos Museum. Her finner du det vanvittige mesterverket The Twist, med det aller beste av norsk og internasjonal samtidskunst. Her opplever du også Nord-Europas største skulpturpark med samtidskunst. Her er kafeer, butikker, lekeplasser og mange spennende aktiviteter. Alt ligger til rette for en flott dag for hele familien.

Historien om Kistefos startet med det gamle tresliperiet for hundre år siden. Nå er Christen Sveaas’ visjon om symbiosen mellom industri, skulptur og kunst på Kistefos endelig komplett. La det bli en magisk dag – opplev The Spirit of Kistefos! Denne turen er fin å kombinere med besøk på Hadeland Glassverk som dagstur fra Oslo.

Kistefos
The Twist på Kistefos museum

Tips: Les hele artikkelen om Kistefos museum her.

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 230 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips. 

Dagstur 3: Hadeland Glassverk

På Jevnaker ligger også Hadeland Glassverk. Her er det virkelig et variert aktivitetstilbud for hele familien. Noe av det du kan oppleve ved et besøk her er konserter, teaterforestillinger, utstillinger og du kan blåse ditt eget glass. Det er flere spisesteder å velge mellom, og selvsagt mange butikker med glass, porselen og ulike spiselige gaver.

Hadelang glassverk glassblåsing
Blås glass på Hadeland Glassverk!

Dagstur 4: Gamlebyen i Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og et “must” å besøke hvis du er i nærheten. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Her vandrer du på brosteinsbelagte gater, og du får fort følelsen av å bli satt tilbake til 1700-tallet. Både butikker, gallerier og kafeer syder av liv. Ta barna med, her er mange spennende aktiviteter for dem også.

Og glem nå ikke “nye” Fredrikstad heller. Det er flott langs promenaden hvor kafeer og restauranter ligger på rad og rekke. Og vil du ha Hvaler på kjøpet, er veien kort ut til Skjærhalden!

Gamlebyen i Fredrikstad
Flere hyggelige kafeer i gamlebyen i Fredrikstad

Tips: Les hele artikkelen om Fredrikstad her, og få Hvaler på kjøpet.

Dagstur 5: Åsgårdstrand og Vestfoldsommer

Åsgårdstrand er småbyidyll med små butikker, gallerier og kafeer, og er et populært reisemål om sommeren. Båtturister kommer tilbake år etter år, og det er det god grunn til, for her opplever du virkelig ekte Vestfold-sommer!

Åsgårdstrand har en egen badepark midt i sentrum med flott sandstrand, stor gresslette og volleyballbane. Du finner også badetrapp og et stupebrett på moloen. Rett ovenfor stranden finner du Grand Hotel Åsgårdstrand og flere hyggelige spisesteder. Og selvsagt må du besøke huset der Edvard Munch bodde i mange år! Eller du kan bare rusle mellom de hvitmalte husene, og ta en kaffe på en av de koselige kafeene.

Åsgårdsstrand
Koselig å rusle rundt i Åsgårdstrand

Tips: Les mye mer om Åsgårdstrand i vår artikkel her.

Dagstur 6: Son Spa på kanten av Oslofjorden

Rett utenfor koselige Son, bare 5 mil fra Oslo, ligger kule Son Spa. Her bor du flott rett i vannkanten, og kan nyte god mat og drikke i tillegg til herlige behandlinger og bading både ute og inne. Og vil du ha skikkelig trim, så kan du jo gjerne gjøre som oss, og gå kyststien fra Drøbak til Son på drøye 2 mil! God tur!

En aperitif utendørs før lunsj med påfølgende besøk i spa-avdelingen

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.


Dagstur 7: Villa Malla og Filtvet Fyr på Hurumlandet

Du kjører fra Oslo til Filtvet på Hurumlandet på en times tid. Filtvet er en kystperle med hvite strender, et fyrtårn og en helt fantastisk kyststi. Du spiser godt på Villa Malla, med strålende utsikt over Oslofjorden. Båtfolk og andre tilreisende fra hele Norge finner veien hit. Og det er ikke så rart. For Villa Malla er ikke et helt vanlig spisested. Gled deg!

Strand og brygge ved Villa Malla

Tips: Se flere flotte bilder og bli inspirert ved å lese artikkelen om Villa Malla og Filtvet her.

Dagstur 8: OL-byen Lillehammer

To og en halv time med bil eller tog fra Oslo ligger Lillehammer. Her kan du innenfor en kort avstand fra byen blant annet besøke vakre, tradisjonsrike Maihaugen, Hafjell og Kvitfjell, Lilleputthammer, Hunderfossen og alle de olympiske anleggene. Er du på jakt etter naturopplevelser, har du kommet til rett sted. Perfekt for sykling, vandring, rafting og en tur på hesteryggen. Lillehammer er en lang, fin dagstur fra Oslo.

Maihaugen gamle bygninger
Et besøk på Maihaugen hører med på Lillehammer!

Tips: Få mer inspirasjon til besøket ditt på Lillehammer og Maihaugen her.

Dagstur 9: Kongsvinger festning og Øvrebyen

Halvannen time med bil fra Oslo ligger festningsbyen Kongsvinger. En by med en fantastisk gammel trehusbebyggelse, Øvrebyen, hvor gamle trehus og kafeer ligger på rekke og rad langs bratte, idylliske gater. Og på toppen troner Kongsvinger festning hvor du kan overnatte i lekre rom og nyte en middag der tretten konger har sittet til bords før deg. Norges største elv, Glomma, deler Kongsvinger i to, med butikker og spisesteder på begge sider av elven. Og er du historie- og kunstinteressert er det mye å spennende å se i Kongsvinger.

Kongsvinger festning
Kongsvinger festning en vakker novemberdag!

Tips: Les om Kongsvinger Festning og få mange tips til aktiviteter på Kongsvinger her.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Vi håper denne listen med 9 flotte dagsturer fra Oslo gir deg ny inspirasjon til en ny opplevelse, uansett om du bor i Oslo eller kommer til Østlandet på ferie. Denne regionen har mye å by på for hele familien. Liker du artikkelen, setter vi også stor pris på om du deler.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon