Feskjær

Denne turen er en forlengelse av kyststien vi gikk dagen før, fra Horten til Åsgårdstrand. Vi har fått oss en god natts søvn på Grand Hotel, og dagens tur starter nettopp utenfor hotellet. Stort sett romslige villaer på høyre side og fjorden rett ved på venstre. Vi går sørover langs stranden, på det som heter Riksvei 331.

Vi er på vei ut fra Åsgårdstrand
Åsgårdstrand strand5
Flere fine badeplasser her

Inneholder sponset lenke

Badeplasser og fotosession

Her er det bademuligheter hele veien, fine strender, og været er sånn passe på lag, sløret sol og bunkring av tunge skyer i horisonten. Vi passerer badeplassen på Feskjær, og kommer til Saltkopp, der vi fortsetter på gang- og sykkelsti rett ved siden av riksveien. Helt ok å gå her, og vi setter av tid til en liten fotosession med Torill og kaffe på en benk i vakre omgivelser!

Torill Kyststi, Tønsberg
Fotosession på en benk ved havet
Feskjær
Feskjær – helt nydelig her
Vi går langs riksveien

Raffineriet på Slagentangen

Vi kommer til det som kalles Essoskogen, og ved Bliksekilen er det skiltet til Essoraffineriet og Slagentangen. Krysser jordet ved høyspentmastene, forbi en hyggelig liten husklynge, vi drøyer raffineriet, og følger Tverrvedveien gjennom skogen til vi først kommer til kanten av Karlsvika, og så Skallevoldbukta (eller -stranda). Vi er nå i Tønsberg kommune.

Karlsvika til venstre – vi er snart på Skallevold

En skarv med vinger til tørk

Ytterst på odden på Karlsvika ligger det en bronsealderrøys, som er fredet og ikke skal røres. Her er det også naturskole og flott friareal, som går over i Essoskogen turområde lenger nord, vi droppet det, og gikk sørover langs Skallevold badestrand og Skallevoldbukta. Så dukker en skarv opp, lett gjenkjennelig med sin typiske måte å sitte med vingene til tørk på.

Skallevollstranda
Nærmer oss Skallevoll

Staten og kommunen bidrar

Siden 1950-tallet har Staten bidratt til å sikre friluftsområder, Skallevoldstranda er et av mer enn 2000 slike områder. Fra slutten av 1980-åra har Staten sammen med kommunen kjøpt 9 bebygde eiendommer på Skallevoldstranda for å gjøre stranda enda mer tilgjengelig.

Skallevoll
Skallevollbukta er en bra en …

Godt tilrettelagt hele veien

På Skallevold er det camping, lekeapparater, sandvolleyball, bord/benker og griller, og når vi går videre, kommer vi til Ringshusstranda, også tilrettelagt med trimaktiviteter, grill, hellelagt sti og sandvolleyball. I horisonten langt der ute i fjorden ser vi øygruppen Bolærne i Færder Nasjonalpark, og jeg går ut på en lang molo for å ta bilder innover mot stranda.

Ringhusstranda – rett etter Skallevold
Ringssusstranda
Ringshusstranda – med blant annet toalett
Mange fine steder å raste underveis

Saltverk, kirke og bombing

Turen fortsetter sjønært til Vallø, der det også er tilrettelagt for bading og rasting. På veien har vi passert Furustrand Camping, og Vallø har en lang og spennende historie med saltverk, egen kirke og bombing under 2. verdenskrig.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Riksveien er ikke en kyststi

En liten refleksjon midt i all gåingen: Det er ikke så stas å gå langs en riksvei når vi skal gå en kyststi, det ble det litt mye av på strekningen Åsgårdstrand-Tønsberg. Finalen inn til Tønsberg var derimot suveren, da var vi sjønær på en strekning full av spennende attraksjoner. Må også nevnes at strekningen Åsgårdstrand-Tønsberg går i flatt, enkelt terreng, som passer for alle. 

Ikke så kult å gå langs en riksvei når vi skal gå en kyststi

En veldig morsom rundtur

Vi finner en buss inn til Tønsberg sentrum, og den tar oss til en holdeplass fem minutter fra jernbanestasjonen, der vi skal ta tog tilbake til Oslo. Halvannen time senere er vi på Oslo S etter en rundtur: Oslo S – tog til Moss – ferje til Horten – kyststi til Åsgårdstrand – hotell i Åsgårdstrand – kyststi til Tønsberg – tog til Oslo S. Alt dette i løpet av to knallfine dager!

Men her nærmer vi oss dagens mål. Fint her!

Tips til overnatting

Grand Hotell Åsgårdstrand. Et sted å nyte kjærligheten? Et luksusopphold av de sjeldne? På jakt etter et sted for dagskurs eller konferanse? Hva med en miniferie et par døgn, rett og slett en oppgradert, velfortjent tilværelse? 78 store rom, stemningen, miljøet, rammene … dette unike hotellet byr på det meste, og vi opplevde det med alle våre sanser det døgnet vi bodde her. 

Klikk for mer informasjon om Grand hotel Åsgårdstrand.

Grand hotel Åsgårdstrand
Grand Hotel Åsgårdstrand – med suveren utsikt utover Oslofjorden
Grand hotell Åsgårdstrand, Unike hoteller
Rommet vårt – med topp utsikt – og nedenfor ser du detaljer fra hotellet

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Grand hotel Ågårdstrand, Kyststi Åsgårdstrand, Kyststi Tønsberg

Tips: Les flere av våre artikler fra Ytre Oslofjord

En vakker kyststi Horten – Åsgårdstrand
En praktfull kyststi på Jeløya
Drømmedøgn på Engø Gård – en oase på Tjøme
Herlige sommerdager i vakre Vestfold
Moss – en perfekt kombo av gammelt og nytt!
48 timer i Fredrikstad – og Hvaler på kjøpet
På dagstur til Sommerbyen Drøbak
Finfine våropplevelser i idylliske Holmsbu
Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om kyststien på fra Åsgårdstrand til Tønsberg. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen. Og kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon