Oslofjorden er full av vakker natur, og den aller beste måten å oppleve dette på er å ta bena fatt. Vi starter på Oslo S! En times togtur fra Oslo til Moss, 5 minutters vandring fra togstasjonen i Moss til Bastøyferja, som bruker en halvtime på å frakte oss gratis over fjorden til Horten. Vipps – står vi midt i Horten havn, klar for en vakker kyststi til Åsgårdstrand, der vi overnatter på unike Grand Hotel! Grand hotel Åsgårdstrand, Kyststi Horten, Kyststi Åsgårdstrand, Midgar vikingsenter

Inneholder sponsede lenker

Bastøyferga
Turen med Bastøyferja er gratis for deg uten bil

Midt i blinken for alle!

Kyststien er merket «Sykkelsti 1», som innebærer at du kan trille denne turen med rullestol, sykkel og barnevogn. Den er rett og slett en 8 kilometers vakker opplevelse, en miks av det sunne, grønne helt nær deg og det vakre, blå så langt øyet kan se. Vi går sørover med solen midt i mot, først gjennom Strandskogen, vakker bebyggelse hele veien, og så Steinsnes Båthavn.

Vi er i gang på Sykkelsti 1 – bilder fra første del rett under her

Liv og røre i Rørestrand

Rørestrand er en liten perle, et friluftsområde med badeplasser, strandkafé, seilbåter og litt camping. Åpent og fint her, og mange ungdommer som driver med forskjellige aktiviteter. Snart kommer vi til Redningsselskapets splitter nye hovedkontor, RS Noatun. Stilige bygg her, som rommer kurs- og konferansesenter og en flott restaurant, og selvsagt er Elias på plass! 

Rørestrand
Kyststien går nær fjorden nesten hele tiden
Redningsselskapet
Elias er selvsagt på plass på Noatun

Tenk hva vi har i vente!

Vi har med oss matpakke, og finner en benk langs fjorden, bare velstand, kaffe på termos til og med. Å sitte her og myse utover fjorden og vite hva vi har i vente er verdt alle de skrittene vi kasserer inn i løpet av turen. Og underveis skal vi tilbake til vikingtida, vandre i den vakreste edelløvsskogen, stikke innom Edvard Munch og overnatte i paradis! Grand hotel Åsgårdstrand, Kyststi Horten, Kyststi Åsgårdstrand, Midgar vikingsenter

Mange benker å ta en liten rast på underveis

Tilbake til vikingtiden!

Landskapet innover åpner seg plutselig, og vi nærmer oss Borre. Hørt om Borrehaugene? Nordens største samling av gravhauger fra Vikingtiden ligger her, du kan se dem når du går litt innover fra kyststien for å sjekke ut gravhaugene. Her holdt de på verre mellom år 600 og 900 e.kr.!

Er det ikke fint å vandre her?
Borrehaugene
Vi tar en liten svipptur innom Borrehaugene og Vikingtiden

Midgard og Gildehallen

Det går opp for oss at Vestfold har en rik vikingtidsarv når vi står midt i Midgard vikingsenter, fullt av gjenstander og fortellinger fra den tida. Hyggelig kafé med flott utsikt, og bortenfor ligger Gildehallen, en storslått rekonstruksjon av vikingtidens festsaler. Lett å se at vikingene var eksperter når det gjaldt treskjæring. Dette besøket er gøy for både store og små! 
Klikk for mer info om Midgard vikingsenter.

Midgard vikingsenter
Midgard vikingsenter i Borre

Pilegrimsled motsatt vei

Vi tar veien ned til kyststien igjen etter å ha vært satt 12-1500 år tilbake i tid. Det er så mye historie her, vi går egentlig på en pilegrimsled, Tunsbergleden gjennom Vestfold er 110 kilometer lang. Her går den motsatt vei, innover i landet og nordover til Holmestrand. Men vi fortsetter sørover på en fin, smal vei/sti og nærmer oss Åsgårdstrand.

Minibad på Steinbrygga

Dette er en variert fottur, godt merket med turskilt, og mange historiske steder langs stien. I fjorden utenfor går deler av Norges første sammenhengende padleled, fra Larvik i sør til Svelvik i nord. Vi stopper og dypper tærne i fjorden ved Steinbrygga badeplass rett ved Borre familiecamping. Gra

Borre Camping
Borre familiecamping ligger fint og fredelig til like ved Steinbrygga

nd hotel Åsgårdstrand, Kyststi Horten, Kyststi Åsgårdstrand, Midgar vikingsenter

Rik askeskog i Fjugstad

Før vi når bebyggelsen i Åsgårdstrand er vi plutselig i et naturreservat fullt av nydelige edelløvtrær. Skiltene forteller at det er først og fremst ask. Vi googler og finner at asketrærne er truet i Norge, vi må ta vare på dem, og her i Fjugstad står de på geledd langs stien fortsatt. Sola glitrer gjennom de vakre bladene, fjorden ligger blank og fin, kan det bli bedre?

Fjugstad
Nydelige løvtrær i Fjugstad

Åsgårdstrand – en idyll

Småbyidyll, tenker jeg når jeg plutselig forlater stien og går rett inn i Edvard Munchs gate. Hvitmalte, trehus med fargerike hager i skråningen som strekker seg bortover mot sentrum, og rett nedenfor er fjorden. Åsgårdstrand har en beliggenhet som minner om det gode liv, og vi er snart ved turens ende, men først skal vi sjekke ut Mister Munch. 

Her søkte Munch egen ro

Denne turen har vært en vandring full av gode følelser, og nå står vi plutselig i hagen der han som er verdenskjent for å male ulike følelser og stemninger på lerretet, søkte sin egen ro. I huset hans er alt bevart, og du kan også være med på timelange vandringer rundt i vakre Åsgårdstrand. Lett å forstå at Munch ble inspirert av omgivelsene, vi kjenner igjen natur og bakgrunn fra flere av motivene hans.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Idyll med panoramautsikt

Vi forlater Munch, går ned langs sjøen, og her er både småbåthavn og badeplass, og en liten bro med omgivelser som minner om Pikene på broen. Blikket fanges av en vakker, hvit trebygning med idyllisk beliggenhet og panoramautsikt over Oslofjorden. Vi snakker Grand Hotel Åsgårdstrand, en del av Unike Hoteller. HER skal vi bo i natt!

Åsgårdstrand
Piken på broen – halve ReiseKick

Et par oppgraderte dager?

Et sted å nyte kjærligheten? Et luksusopphold av de sjeldne? På jakt etter et sted for dagskurs eller konferanse? Hva med en miniferie et par døgn, rett og slett en oppgradert, velfortjent tilværelse? 78 store rom, stemningen, miljøet, rammene … dette unike hotellet byr på det meste, og vi opplevde det med alle våre sanser det døgnet vi bodde her. 

Klikk for mer informasjon om Grand hotel Åsgårdstrand.

Grand hotel Åsgårdstrand
Grand Hotel Åsgårdstrand – med suveren utsikt utover Oslofjorden
Grand hotell Åsgårdstrand, Unike hoteller
Rommet vårt – med topp utsikt – og nedenfor ser du detaljer fra hotellet

Klar for ny dag – og ny kyststi

Og – neste morgen – etter å ha spist en nydelig frokost ute på terrassen med hele Oslofjorden forut, pakket vi sekken for å gå kyststien fra Åsgårdstrand til Tønsberg, og så ta toget hjem til Oslo. Også den turen handler også om å unne seg det gode liv av og til, det kommer vi tilbake til i en ny artikkel.   

Åsgårdstrand
Utsikten fra rommet vårt på Grand Hotel Åsgårdstrand

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Grand hotel Åsgårdstrand, Kyststi Horten, Kyststi Åsgårdstrand, Midgar vikingsenter

Tips: Les flere av våre artikler fra Ytre Oslofjord

En praktfull kyststi på Jeløya
Drømmedøgn på Engø Gård – en oase på Tjøme
Herlige sommerdager i vakre Vestfold
Moss – en perfekt kombo av gammelt og nytt!
48 timer i Fredrikstad – og Hvaler på kjøpet
På dagstur til Sommerbyen Drøbak
Finfine våropplevelser i idylliske Holmsbu
Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om kyststien på fra Horten til Åsgårdstrand. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen. Og kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon