Det er en første gang for alt. Og omsider skal ReiseKick på fottur i Romeriksåsen. Det er jammen meg på tide! Vi står i Tærruddalen ved Skedsmokorset og ser at herfra er det 90 kilometer med blåmerket sti til Lygna. Det ligger med andre ord uante turmuligheter bak neste tre med en påmalt blå flekk. Vi velger den fine, flate turen fra Tærudhallen til Ringdalshytta, en lettgått tur på rundt 9 km tur/retur.

Blåmerket sti
Følg de lyseblå flekkene, så går det bra …

Romeriksåsene er en del av Oslomarka

Bare tre kilometer fra Skedsmokorset ligger Tæruddalen, innfallsporten til Romeriksåsene fra sør. Romeriksåsene er et fantastisk turområde øst for riksvei 4 fra Skedsmo i sør til Hurdalsjøen og Hadeland i nord. Selv om Romeriksåsene i sin helhet ligger utenfor Oslos grenser, regnes det likevel som en del av Oslomarka. Det høyeste punktet i området er Paradiskollen, som ligger 670 meter over havet, øst for Harestuvatnet. Den byr på en helt formidabel utsikt.

Det er smart å parkere ved Tærudhallen når du skal gå den turen vi nå er i ferd med å starte på, her er det mange parkeringsplasser. Derfra går det mange turstier og skiløyper, og det er et flott utgangspunkt for både korte og lengre turer.

Turen opp til Ringdalshytta følger lysløypetraseen det første stykket.

Romeriksåsene er for alle, også funksjonshemmede på fire hjul!
Grusvei i skogen
Brede, fine grusveier til å begynne med

En haug med høyst vanlige markadyr

Vi går ikke lenge før vi møter en gjeng heldiggriser. De koser seg ute, noen ligger i skyggen, andre rusler rundt og atter andre spiser. Dette er et populært stopp for barnefamilier. To av grisene koser litt med hverandre …

Griser

Etterhvert kommer vi ut på sti, men det er fortsatt lett å gå. Vi passerer en gapahuk og flere benker. Vi spanderer en kopp pulverkaffe på oss selv, nyter solen og stillheten. Skjønt stillhet. Lukker du øynene og lytter, er det utrolig mange lyder rundt deg. Fuglekvitter, froskekvekk, svak vind i trærne og lyden av … kaffeslurping …


Fjellfølelse på Høgmåsan

Etter et par småkuperte kilometer kommer vi opp på Høgmåsan, et stort åpent myrparti.Her får du også kjenne litt på den gode følelsen av å være på fjellet, selv om du ikke er høyere enn 245 meter over havet. Flere steder er det vått, men her er det lagt ut klopper, så vi kommer oss trygt og tørrskodd frem.

Litt fjellfølelse 245 meter over havet
Kloppene er til hjelp flere steder

Medbrakt lunsj på lille Ringdalshytta

Ringdalshytta drives av Skedsmo skiklubb, som har enkel servering her i helgene i vinterhalvåret. Vi har med lunsj, innkjøpt av alle ting på Oslo S. Vi plukker også med oss blåbær på turen oppover. Dette blir dagens søte dessert.

ringdalshytta
godt med sitteplasser utenfor Ringdalshytta
Lunsj i skogen
Skikkelig turkopp og sommervær i september!
Blåbær flere steder i september, vi koser oss

Et stort nettverk av stier

Det går milevis av stier på kryss og tvers gjennom Romeriksåsene. Her er det bare å finne den turen som passer for deg. Har du ennå ikke besøkt Romeriksåsene, har du noe å glede deg til. På med skoa, dette er et kortreist og lettgått turområde!

Skilt med turer i Romeriksåsen
Mye å velge mellom i Romeriksåsene

Tips til startsteder for fine skiturer og fotturer i Romeriksåsene

Det er flere muligheter for starten: Tæruddalen (som vi testet), Grua, Bruvoll, Stryken, Harestua, Svartbekken og Mylla, for eksempel. Til flere av disse stedene kan du ta tog fra Oslo S, gå videre rett opp i Romeriksåsene og ta toget hjem igjen. Fra Lillestrøm kjører du hit enkelt på 10 minutter.

Her kan du lese om samme tur med ski på beina: Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Anbefalte apper for turgåere

Det finnes mange supre apper for turgåere. Her er et knippe apper vi ikke klarer oss uten.

  • UT
  • iMarka
  • Skisporet
  • Above

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

TIPS 1: Flere turer i Oslomarka

Turtips i Oslomarka

Mange flotte motiver i Oslomarka – her ved Øyungen

TIPS 2: Flere turer i området

Tur på Kongeveien i Fetsund
Fetsund lenser – Norges eneste gjenværende fløtningsanlegg
Fin «kulturell» fottur – elvelangs i Lillestrøm!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon