Kalvøybrua

Bli med på en alle tiders tur fra Sandvika stasjon, langs promenaden langs Sandvikselva og kyststien videre ut til Kadettangen og videre rundt Kalvøya og tilbake. Dette er en lettgått og fin tur på 5 km.

Strandpromenade Sandvika
Fint å gå på promenaden langs Sandvikselva

Promenaden langs Sandvikselva er kjempefin, og når vi rusler der ligger båten Rigmor til kai. MS Rigmor og MS Rigfar har kai på sørsiden av Kadettangen. Ta deg en tur med en av disse båtene hvis du har lyst til å komme deg ut på en av øyene på vestsiden av Oslofjorden.

Rigmor, båt, ferge
Rigmor ligger til kai i dag
Strandpromenade, Sandvika
Vi nærmer oss Kadettangen!

Etter en stund går promenaden over til sti, og vi kommer ut til Kadettangen. Vi koster på oss en is i kiosken, finner en benk og ser på folkelivet på stranda.

Kiosken på Kadettangen
Akkurat passe med en iskiosk her!

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Krigsskole og bivuakkleir på Kadettangen?

Neset het opprinnelig Sandvikstangen, og ble i årene 1820–1825 benyttet av Krigsskolen (!!!) som bivuakkleir om sommeren. I 30 dager hver sommer gjennomførte 60 kadetter praktiske øvelser her. I 1869 ble området kjøpt av Krigsskolen, og helt frem til 1896 var det årlige sommerøvelser her på Sandvikstangen. Bruken av dette området opphørte etterhvert som Krigsskolen ble utvidet og fikk øvingsområder andre steder.

Kadettangen sett fra Kalvøya
Kadettangen sett fra Kalvøya

Kyststi, badebinge og stupetårn

Langs stranda går det en asfaltert kyststi ut til Kalvøybrua. Langs stien er det benker og sykkelstativer. Her er en badebinge for de med fysiske utfordringer, eller som ikke er så trygge i vannet ennå. Ønsker du utfordringer, tar du turen opp i stupetårnet, hvor du kan stupe fra 3,5 og 10 meter.

Stupetårn, Kadettangen
Flott og populært stupetårn på Kadettangen

Her er kiosk, lekeapparater og toaletter, og et perfekt sted å tilbringe en sommerdag.

Bærum Sportsklubb – før Grane

Bærum Sportsklubb (stiftet 26. mars 1910 som Grane Fotballklubb) holder til på Sandvika stadion her ute på Kadettangen. Klubben er i dag en ren fotballklubb, men har tidligere organisert og drevet flere andre idretter og er norgesmester i bandy og ishockey fire ganger.

Pust – badstuen på Kadettangen

Like ved Kalvøybrua ligger PUST. Badstuen er universelt utformet og er åpen og tilgjengelig for alle. Her kan du nyte varmen og et forfriskende bad alene eller sammen med venner, familie eller kolleger.

Pust Badstue, Kadettangen
PUST ytterst på Kadettangen!

Over Kalvøybrua til Kalvøya

Vi fortsetter langs kyststien og krysser Kalvøybrua, som kom på plass i 1963. Kalvøya har tidligere vært beitemark for Kjørbo gård, men i 1939 kom øya på Bærums kommune hender.

Kalvøybrua
Kalvøybrua har nok mange i nærmiljøet prøvd

På venstre side ser vi Båtsportens Hus, et klubb- og selskapslokale for Bærum Kajakklubb og Bærum Roklubb. Bygget sto ferdig i 2000 etter det ble bygget på samme sted som det forrige klubbhuset som brant ned 19. oktober 1996. Huset ble totalskadet ved brannen, og det meste som var i huset gikk tapt; båter, pokaler, styreprotokoller og annet verdifullt historisk materiale.

Kalvøya
Padleren – Knut Holmann – laget av Per Ung

Kalvøyafestivalen 1971-1997

Flere av dere har kanskje vært med på Kalvøyafestivalen, som ble arrangert på Kalvøya fra 1971 og frem til og med 1997. Festivalen hadde sitt utspring i miljøet rundt Viseklubben Hades på Kunstsenteret på Høvikodden. Det store gjennombruddet for festivalen kom i 1973 da Frank Zappa og hans Mothers of Invention toppet plakaten. 

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Allsidig rundtur på Kalvøya

Kyststiene slynger seg langs sjøen og på kryss og tvers over Kalvøya. Her er det flere badestrender, og på østsiden er det en naturiststrand. Kalvøya naturreservat ligger på nordsiden, og midt på øya er det fredete gravrøyser fra bronse- og jernalderen. For fysiske utskeielser kan du spille fotball eller trene i den flotte Tufte-parken. Noe for enhver smak her på Kalvøya, altså.

Strand, Kalvøya
Flere fine badesteder på Kalvøya

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre kyststi-turer

Flott kyststi på vestsiden av Nesodden
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Kyststien fra Tofte til Sandbukta
Vakker kyststi fra Skøyen/Lysaker til Fornebu
Kyststien i Asker fra Vollen til Slemmestad
Drøbak, Hvitsten og Son – og kyststien mellom dem
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om kyststien på Kalvøya. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon