Vignale Monferrato er en liten, sjarmerende landsby på en av de høyeste åsene i Monferrato i Piemonte, Italia. I middelalderen var byen et blomstrende sentrum og ble nevnt i et dokument allerede på 1164. I dag er det en stille, hyggelig landsby, med et historisk sentrum, som er vel verdt å besøke.

Vi to i ReiseKick liker å utforske små, kanskje litt ukjente byer. Vignale Monferrato har stått på listen vår i Piemonte, og endelig passer det å besøke denne lille byen.

Utsikt vignale
Typisk åstoppby i Piemonte. Terrakottatak kantet inn av alt det grønne …

Byens kirke – San Bartolomeo Apostolo

Byens kirke er bygget på 1800-tallet, og har en imponerende fasade. Inne er det fresker av Luigi Morgari, og et vakkert krusifiks fra det sekstende århundre. Italia

Kirken i vignale
Ikke noe å utsette på denne kirkefasaden?
Her har vi gått oss en tur helt opp på toppen av byen

Palazzo Collori – med de fineste viner

Palazzo Collori ligger i en stor hage ved Piazza del Popolo. Palasset ble bygget i det 15. århundre, og restaurert og påbygd i det 17. århundre. Det er et imponerende mursteinsbygg med eldgamle kjellere og et kapell dedikert til St Giovanni Bosco. Inne i palasset er det flere vakre rom og saler visstnok dekorert av den berømte arkitekten Filippo Juvarra, eller hans studenter. Nå finner du “Regional Enoteca of Monferrato” her. I kjelleren lagres de fineste viner og grappa, og palasset brukes også til konferanser og seremonier.

Palazzo Callori – et regionalt enotek

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Selvsagt kjent for sin vinproduksjon

Italia er et av de mest allsidige av alle verdens vinland. Her lever og ånder folk for god vin og mat. Vin er en solid forankret del av italiensk kultur, ikke minst en naturlig del av italienernes hverdag. Vignale Monferrato er intet unntak. Hele Piemonte er viden kjent for sine deilige viner, og kanskje spesielt for sin Barbera. Rett utenfor Vignale Monferrato ligger vingården Hic et Nunc. I 2016 ble den første årgangen av Barbera del Monferrato produsert her, i tillegg til Piemonte Cortese og to sprudlende Brut laget på lokale druesorter.

Vingården Hic et Nunc (Bilde lånt fra https://cantina-hicetnunc.it/en/)

Et par hyggelige spisesteder

Vi var i Vignale Monferrato litt utenom høysesong, så mye var dessverre stengt da vi besøkte denne hyggelige landsbyen, men det var ikke noe problem å finne hyggelige steder å kose seg med mat og drikke.

Caffé della Pesa – sentralt i Vignale Monferrato

En livat og koselig kafé midt på Piazza Mezzadra. Vi koste oss her et par timer med et deilig fat med distriktets spesialiteter og noe godt i glasset.

Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Denne kafeen ble stappfull etter hvert, klassisk lokal innertier
Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Lunsjen vår på Caffé della Pesa

Il Gatto e la Volpe – rød eller hvit – og pizza

Middagen spiste vi på Il Gatto e la Volpe. Her er flott uteservering. Her serverer de rett og slett karafler med rødvin og hvitvin, enkelt og greit. Vi spiste hver vår pizza, mens restauranten etter hvert ble full av gjester. Trivelig sted, dette også!

Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Il Gatto e la Volpe i nydelige omgivelser
Italiensk pizza på sitt beste her!

Hyggelige brosteinssmug å rusle i …

Som sagt er jo Vignale Monferrato relativt liten, men du verden så koselig det er å rusle rundt her. Her er trange, brosteinsbelagte gater med lave, hyggelige hus malt i hvitt og duse pasteller, og her er små fortausrestauranter, bitte små butikker og barer med et par-tre bord utenfor.

Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Typisk gate i Vignale Monferrato

Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Ok, stengt i dag, men vi kommer tilbake …
Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Ingen tvil om hva som serveres her
Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Halvdelen av ReiseKick omfavner bebyggelsen i Vignale Monferrato

Fabelaktig utsikt – bølgende vinmarker

Fra kirken er det flott utsikt over det bølgende landskapet.

Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Flott utsikt fra toppen av Vignale Monferrato
Vignale Monferrato, Piemonte, Italia
Terrakotta er alltid en del av utsikten i Italia …

Tips til overnatting i Vignale Monferrato

Vi bodde hos Renato og Emanuela på sjarmerende Anticoborgo. På det som en gang var gården til Renatos besteforeldre, åpnet de dette B&B i 2005. Vi betalte 80 euro for overnattingen, inkludert frokost. Ikke noe å si på prisen med andre ord. Har du lyst til å bo her, bør du være tidlig ute med bestillingen, her er det kun 2 dobbeltrom.

Overnatting Piemonte, Italia
Anticoborgo kan vi virkelig anbefale

Rommet vårt på Anticoborgo var veldig koselig, sengene gode og frokosten fortreffelig. Ute er det flere sitteplasser, og her nyter du den italienske atmosfæren, langt borte fra trafikk og støy. Du har flott utsikt over bølgende åser med vinranker og frukttrær. Selv om det er stille og rolig her, er det bare et par hundre meter til gamlebyen med sine butikker, barer og spisesteder. Anticoborgo var en positiv opplevelse, akkurat som resten av landsbyen Vignale Monferrato!

Soverommet vårt med en deilig terrasse
Og her satt … lå vi og leste bøker …

Tips: Les artikler fra andre steder i Italia

Små og store perler i Milano
En langhelg i Milano
Sesto Fiorentino – i Firenzes vakre forgård
Weekendtur til Roma i desember
7 eventyrlige, italienske øyeblikk …
Seiser Alm – flott ferieparadis i Nord-Italia
Elba – den perfekte sommerøya!
Cinque Terre – en fargerik idyll
Viareggio – en perle på kysten av Toscana
Barga – en vakker fjellandsby i Toscana
Camogli – en liten perle på Riviera di Levante
Magiske Cefalù på Sicilia – og en snarvisitt i Palermo

Hvor ligger Vignale Monferrato?


Hvordan reise til Vignale Monferrato?

Vi fløy til Milano og leide bil der. Fra Milano er det cirka 12 mil, og du kjører strekningen på en drøy time. Det går riktignok tog til flere byer i Piemonte, men vi erfarte at bil er beste alternativ hva gjelder transport.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Vignale Monferrato i Piemonte. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon