SOgnefjellsveien bro over elv

Fjellet er fantastisk flott om høsten. Sprakende farger i gylne sjatteringer, krystallklare dager med frisk og skarp luft og majestetiske fjelltopper rundt deg på alle kanter. Kan du tenke deg noe bedre? Vi har testet høstfjellet på 7 ulike steder i Sør-Norge, og her er 7 gode fjelltips for deg som liker å gå i fjellet. Vi går til topps på alle, den laveste er 1107 meter over havet, og den høyeste er 2034 meter over havet. Alle 7 er gode tips i høstfjellet! Fjellturer høsten Tips til turer i fjellet

Plutselig ligger en eng av bomull foran deg …

Klikk på den fjellturen du er interessert i for å komme direkte til turbeskrivelsen. Du får også tips til overnatting og spisesteder i tillegg til annen nyttig og praktisk info for hver fjelltur. Her kommer alle de 7 fjellturene. Vi starter med den høyeste, og lander til slutt på den laveste fjelltoppen. God fjelltur!

Kyrkja – 2034 m.o.h. Estimert tid: 5-7 timer t/r

En topptur til Kyrkja i Jotunheimen er virkelig en fjellopplevelse av dimensjoner. Turen er lettgått, men det er bratt og luftig de siste 50 meterne. Vi starter ved Leirvassbu på 1400 m.o.h. i Bøverdalen, og du ser hele tiden Kyrkja, så det er lett å orientere seg. Her er du i hjertet av Jotunheimen, og blir premiert med en mektig 360 graders utsikt når du står på toppen!


Les om turen til Kyrkja

Kyrkja med vannet foran
Karakteristiske Kyrkja, turen opp dit følger eggen oppover.

Gaustatoppen – 1883 m.o.h. Estimert tid: 4-6 timer t/r

Her skal du til topps på en av Norges mest populære fjelltopper, Gaustatoppen ved Rjukan i Telemark. Vi starter ved Stavsro på 1100 meter, stien er bred og godt merket med røde T-er. Vi anbefaler fjellsko, for her går du mye på både små og store steiner. Noen steder er det laget fine trapper å gå i, og utsikten er formidabel. Husk ekstra klær, for her skifter været temmelig fort! PS: Det er kafé på toppen 😉

Les om turen til Gaustatoppen Tips til turer i fjellet fjellturer høsten

Utsikt fra Gaustatoppen
Utsikt på vei opp til Gaustatoppen

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Knutshøe – 1517 m.o.h. Estimert tid: Rundtur 5-7 timer

Knutshøe er en røver av et fjell, og blir kalt Besseggens frekke lillebror. Ikke like høy og en anelse kortere tur, men enklere å gå, fantastisk utsikt og mer luftige partier enn på Besseggen på den andre siden av Gjende. Her går vi den beste varianten på herlige Knutshøe, en variert rundtur. Vi parkerer ved Vargebakken langs fylkesvei 51, en halvtime fra Beitostølen. Smart å være tidlig ute for å få parkeringsplass her! Tips til turer i fjellet fjellturer høsten

Les om turen til Knutshøe

Utsikt fra Knutshøe
Jotunheimen der, altså! VakkertVakkert!

Spåtind – 1414 m.o.h. Estimert tid: 4-5 timer t/r

Spåtind er den høyeste fjelltoppen på fjellmassivet Synnfjell mellom Lillehammer i øst og Fagernes i vest, på grensen mellom kommunene Nordre Land og Etnedal. De fleste turmål og topper her er lett tilgjengelig, og det er enkelt å gå til topps på den høyeste toppen, Spåtind. Vi parkerer på Fjellsætra, ikke langt fra Bakkebygda, og her starter denne fine turen 890 m.o.h.

Les om turen til Spåtind Tips til turer i fjellet fjellturer høsten

På tur til spåtind
Ikke langt igjen nå. Spåtind i det fjerne …

Øysteinnatten i Lifjell – 1174 m.o.h. Estimert tid: 3-4 timer t/r Fjelltur

Denne turen er helt perfekt for barnefamilier og deg som ikke er helt vant til å gå i fjellet. Lifjell har et stort rutenett av turer, det er lett å parkere ved Lifjellstua, det er godt merket, terrenget er variert, og både ryper og sauer poserer villig vekk langs stien. Det er virkelig vakkert her, og på toppen er premien en fantastisk utsikt alle veier!

Les om turen til Øysteinnatten

På toppen av Øysteinnatten – i fullt dagslys …

Molden i Luster – 1116 m.o.h. Estimert tid: 5-6 timer t/r

Molden er en av veldig mange fine toppturer på Vestlandet, og en kjent og kjær fjelltopp for folk i Sogn. Herfra har du den fineste panoramautsikten over vakre Lusterfjorden, og det er svært godt tilrettelagt med stier her. Vi starter 500 m.o.h. på Krossen, men en litt tøffere variant starter på Marifjøra ved Lusterfjorden. På toppen får du med deg gigantisk utsikt i alle retninger! Tips til turer i fjellet fjellturer høsten

Les om turen til Molden

Utsikt over Lustrafjorden
På toppen av Molden – med panoramautsikt over vakre Lusterfjorden

Dronningstien i Hardanger – 1107 m.o.h. Estimert tid: 5-6 timer en vei

Dronningstien er selveste dronning Sonjas favoritt. Den kan gås begge veier, vi valgte å gå sørover fra Kinsarvik til Lofthus, og hele tiden har du en fantastisk utsikt over Sørfjorden. Svært variert, men ingen vanskelige topper å forsere. Vi starter på Røte 300 m.o.h. og etter 400 høydemeter på grusvei er du oppe i et nydelig fjellterreng. Når du nærmer deg Lofthus, er utsikten formidabel, og så går det bratt nedover mot epleparadiset Lofthus, blant annet på Sherpatrapper. Turen er lettgått og vakker, du går én vei, og fra Lofthus tar du buss eller taxi tilbake til startstedet.

Les om turen på Dronningstien

Sørfjorden i Hardanger
Utsikt fra Dronningstien ned til Lofthus og Sørfjorden

Vi håper vi har inspirert deg til å ta en dag eller to i fjellet. Våre tips er basert på egen testing av samtlige turer, og vi kan virkelig anbefale alle 6 med hånda på hjertet. Å gå i fjellet er godt for både kropp og sjel, og du får med deg fine naturopplevelser. Hva annet kan vi si enn … God tur – kos deg til fjells!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tips: Lyst til å lese om enda flere fjellturer? Tips til turer i fjellet fjellturer høsten


Over Besseggen i hæla på ungdommen
På tur over Besseggen
Eenstunet på Voss – og en topp fjelltur …
To flotte fjellturer i Rondane
Spektakulære Gygrestolen i Telemark

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 7 flotte fjellturer. Vi setter stor pris på om du deler! Tips til turer i fjellet fjellturer høsten

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon