Norge

Har du planer om å tilbringe sommeren i Norge, men litt usikker på hva og hvor? Vi har reist mye på kryss og tvers i landet vårt, og nå laget en liste over 12 flotte ferieopplevelser i Norge. Dette er en blanding av kyst og fjell, kultur og natur, og selvsagt litt småbyidyll på kjøpet. Link til våre artikler om hver enkelt av de 12 ferieopplevelsene!

Sommeropplevelse 1: Eidslandet i Vestland

Vi starter like gjerne i paradis, i Eidslandet innerst i Eidsfjorden, et bitte lite sted i Vestland. En miks av slow travel, fantastisk natur og topp turmuligheter i fjellet! Vi bodde så å si på brygga, og hadde både fjord og fjell for oss selv. Her senker garantert skuldrene seg!

Les artikkelen vår om Eidslandet – paradiset innerst i Eidsfjorden

Eidslandet
Eidslandet – et lite paradis i Vestland

Sommeropplevelse 2: Frøya i Trøndelag

Eldgamle fiskevær og rorbuer, åletrange sund, tusenvis av holmer og skjær og en blankskurt skjærgård. Her er også øyrekka ytterst på Trøndelagskysten, kalt Gullrekka, siste utpost mot vær og vind med total nærhet til havets matfat. Og selvsagt tar vi Frøyaferja ut i havgapet!

Les artikkelen vår om Frøya – og gullrekka på Trøndelagskysten

Frøya
Frøya – siste utpost i havgapet!

Sommeropplevelse 3: Gaularfjellet i Vestland

Vi bor på vakre Flatheim i Viksdalen i Gaularfjellet i Sunnfjord kommune. Her nyter vi ro og fred noen dager. Og sterke naturkrefter i Gaularvassdraget med ville stryk og fosser og rolige partier. Flatheim er en opplevelse i seg selv, og vi tar Turistveien fatt på el-sykkel til rå utsikt!

Les artikkelen vår om Aktiv gårdsferie langs Turistveien på Gaularfjellet

Utsikten på Gaularfjellet
Rå utsikt fra Turistveien på Gaularfjellet!

Sommeropplevelse 4: Glasshuset i Rælingen

En hytte med vegger av speilglass? Ja, faktisk! Vi bodde et døgn i WonderINN ved innsjøen Øyeren i Rælingen med storslått utsikt utover vannet. Hytta er ikke stor, 21m2, men den har alt du trenger, til og med kano, badestamp og et anneks for to. En unik sommeropplevelse!

Les artikkelen vår om Et helt fantastisk døgn i glasshus

Glasshytta WonderInn
Sjekk denne hytta i Rælingen!

Sommeropplevelse 5: Grip utenfor Kristiansund

Den lille idyllen Grip ligger midt i havgapet, 12 km rett ut i Atlanteren. Høyeste punkt 12 m! Ferjebillett med guide. Fargerike hus og en stavkirke. Vakre svaberg. Trange smug. Endeløst hav overalt. En liten kro med kaffe og vafler. Besøket tar 2 timer, og er en sjelden opplevelse.

Les artikkelen vår om Grip – en idyll ytterst i havgapet

Grip
Vi ble grepet av Grip!

Sommeropplevelse 6: Skudeneshavn på Karmøy

Denne idyllen ytterst i Rogaland er valgt til Norges Sommerby. Hvitmalte trehus og trange gater. Måkeskrik og bølgeskvulp. Og i havet er det silda som gjelder. En gang var dette en levende seilskuteby. Endeløs havutsikt, blomster og roser overalt. Og verdens minste kafé.

Les artikkelen vår om Vakre Skudeneshavn på Karmøy

Skudeneshavn
Skudeneshavn – kåret til Norges sommerby!

Sommeropplevelse 7: Molden i Sogn

Fjelltoppen Molden er 1116 meter høy, og byr på panoramautsikt. Vi starter på 500 m.o.h. – og du kan også starte på 0 meter. Mange fine utsiktspunkter. På toppen magisk utsikt ned i Lustrafjorden, og vi endte turen med after-walk i Solvorn nede ved fjordkanten. Anbefales!

Les artikkelen vår om Topptur til Molden i Luster

Utsikt over Lustrafjorden. Molden
Turen opp til Molden er en stor sommeropplevelse!

Sommeropplevelse 8: Sommarøy i Troms

Sommarøy er nær deg, likevel velsignet fjern og fri for moderne støy. Måkeskrik, lukt fra fjæra og knallhvite korallstrender. Vilt, vått og sinnssykt vakkert. Du bor i en rorbu rett i havet, er til stede, fisker torsk, bestiger øyas høyeste fjell. Hav og himmel kinn mot kinn. Livet blir ikke bedre …

Les artikkelen vår om Sommarøy i Troms – kortreist magi  

Sommarøy, Troms
Det herlige livet på Sommarøy …

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Sommeropplevelse 9: Hustadvika på Romsdalskysten

Hustadvika – et åpent havstykke med unik beliggenhet mellom Molde og Kristiansund, nær Atlanterhavsveien. Bo i et av sjøhusene på Hustadvika Havhotell. Stedets rike historie, her bodde vi på kanten av landet, og opplevde noe så uvanlig som blikkstille hav to dager på rad!

Les artikkelen vår om Hustadvika – en perle på Romsdalskysten

hustadvika hotell med sjøhus
Hustadvika – med unik beliggenhet!

Sommeropplevelse 10: Oldemors hus på Haugalandet i Rogaland

Oldemors nostalgiske hus på Nesheimstunet i Vats i Haugalandet er et helt spesielt sted. Vi opplevde oldemors magi, et hus som du bare må oppleve, smakfullt renoverte stuer, deilige soverom, lekker brudesuite og alle tiders vertskap. Og oldemor bodde selvfølgelig midt i en grønn idyll!

Les artikkelen vår om Oldemors nostalgiske hus på Nesheimstunet

Oldemors hus, Nesheimstunet
Oldemors hus må bare oppleves!

Sommeropplevelse 11: Hjørundfjorden på Sunnmøre

Start på brygga i Ålesund, ombord i en katamaran, vi skal oppleve Hjørundfjorden de neste timene. En skjult perle, minst like vakker som Geirangerfjorden. Bratte fjell, trange fjorder, steder uten vei. Innerst i fjorden staselige Hotel Union Øye fra 1891! En uforglemmelig tur!

Les artikkelen vår om Hjørundfjorden – en idyll på Sunnmøre

Urke
Et av flere nydelige steder langs Hjørundfjorden

Sommeropplevelse 12: Sommerdager i Vestfold

Klar for en liten sommerdrøm helt til slutt? Solbrente svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik, kanskje et hengende snøre fra båt og brygge? Soling, bading, grilling, glasset fullt av bobler og en blå horisont? Vestfold er et sommerlig mekka, og våre ferieminner herfra er en ekte sommerdrøm.

Les artikkelen vår om Herlige sommerdager i vakre Vestfold

eftang
Vestfold – med sine typiske svaberg …

Både kjente og skjulte perler

Vi to i ReiseKick har kost oss med alle disse sommerlige opplevelsene, og går god for hele dusinet. Vi kommer tilbake med flere utplukkede opplevelser, og presenterer dem i uprioritert rekkefølge. Vi tipser først og fremst om opplevelser du kanskje ikke hadde øverst på listen for hvor du skal i sommer. ReiseKick fortsetter uansett med tips om både kjente og skjulte perler!

Lev godt i sommer!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om flotte ferieopplevelser i Sommer-Norge. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss?

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon