Sognsvann

Vi to i Reisekick tar av og til med innlegg fra gjesteskribenter som har lyst og evne til å skrive og ta bilder. Her slipper vi til Wonja Pettersen, leder for Chapter Sognsvann, Tjukkas Gjengen i Oslo, som møtes ukentlig og går rundt Sognsvann. Tjukkas Gjengen er en gjeng som liker å være sosial, men samtidig er i elendig form, ifølge Wonja. Det gjør de noe med. Nå er det faktisk 372 Chapters i 10 ulike land, og i alt 35 000 medlemmer som går for å komme i bedre form. Her er Wonjas tekst og bilder med tittel «Sognsvann er magisk»:

Badebrygge ved Sognsvann
Flott at det er tilrettelagt med bruer og krakker (Foto: ReiseKick)

Sognsvann er lett tilgjengelig

Det er lett å komme seg til Sognsvann. Du kan gå langs veien eller på stier gjennom skogen. Det er sykkelstier og bilvei helt fram, og det er gratis parkeringsplasser. T-bane nummer 5 tar cirka 20 minutter fra Oslo sentrum. 

Det er satt opp benker mange steder rundt Sognsvann

Universelt fremkommelig her

Stien rundt Sognsvann er tilrettelagt for rullestoler og barnevogner. (3,3 km). Det er ikke tillatt å sykle på denne stien rundt vannet. I områdene rundt Sognsvann er det mange andre stier og skogsveier der det er tillatt å sykle. Oslo kommune har satt opp flotte benker og laget fine, godkjente grillplasser. Det er også en fin strandvolleyballbane her. 

Enkelt å ta seg et bad i Sognsvann

Sognsvann nyter vi året rundt

Flere steder kan du ta deg et bad. Mange bader i Sognsvann hele året. Om vinteren er det lys langs hele stien. Det brøytes, så du kan gå her hele døgnet gjennom alle årstider. Du kan gå på skøyter på isen og drive med isfiske.

Tjukkasgjengen hver torsdag

Mange bruker området rundt Sognsvann som treningsområde. Både Norges Idrettshøgskole og Olympiatoppen er nærmeste naboer. TjukkasGjengen går tur rundt Sognsvann hver torsdag kl. 18:00. Turene starter ved bommen rett ved kiosken, og de er gratis og åpen for alle. 

Nyt stillheten i dette vakre området

Kiosk – og egen mat og drikke

I sommerhalvåret er det åpen kiosk. Ellers kan du ta med seg egen mat og drikke, sette deg på en benk, på gresset eller i skogkanten og nyte stillheten og dette vakre området. Det er ikke mange hovedsteder i verden som har et så vakkert område så sentrumsnært. 

Sognsvann er magisk, kanskje vi sees?

Idyll i nordenden av Sognsvann (Foto: ReiseKick)

Til slutt en takk fra ReiseKick til Wonja Pettersen, som har vært pedagogisk veileder og styrer i ulike barnehager i 37 år. Nå er hun AFP-pensjonist og blant annet ildsjel i Tjukkas Gjengen.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av ReiseKicks andre Oslo-artikler og bli inspirert til flotte turer

MUNCH – bygget, kunsten og mannen
En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Roseslottet – med Korketrekkeren og eplekake til dessert!
Stovnertårnet og skulpturvandring i Groruddalen!
Korketrekkeren – Oslos mest kjente akebakke!
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
5 gilde strøk i byen vår … Oslo!
Oslo – en livslang forelskelse
Oslo gjør comeback som badeby!
Du er velkommen i Oslos kolonihager!
5 fotturperler i feriebyen Oslo
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle

Tusen takk for at du leser ReiseKick.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no  

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon