Fjellturer,  Fotturer,  Kultur,  Norge,  Norgesferie,  Oslo,  Overnatting,  På norsk jord

Tips til 6 fjellturer i Sør-Norge og 3 turer i Oslo


Høsten er en fin tid å gå tur i både fjell og by. Krystallklare dager med frisk og skarp luft, en lav sol i øst og farger i alle sjatteringer. Det er litt færre folk både i fjellet og på overnattingsstedene. Høsten er vår desiderte favoritt! Vi gir deg 6 tips til fjellturer i Sør-Norge og 3 turer i Oslo.

En tidlig høstdag på vakre Valdresflye

Tips til 6 fjellturer i Sør-Norge

Vi har prøvd alle for deg, og kan anbefale alle som én. Klikk på fjellturen du vil lese mer om for å komme direkte til turbeskrivelsen. Her finner du også tips til overnatting og spisesteder i tillegg til annen praktisk info.

Den egg, den tind, den pigg, den klo, den kniv,
d’er skip og baatar, som fyr vinden driv;
Dei flug og stup i denne blaae eim
med svarte portar inn til Jøtunheim.

A.O. Vinje


6 herlige topper i stigende høyderekkefølge

Gygrestolen – 490 moh

På avstand ser Gygrestolen i Telemark ut som en hvilken som helst topp på rundt 500 meter. Den viser seg å være noe helt annet enn hvilken som helst. Gygrestolen er rett og slett SPEKTAKULÆR.

Gygrestolen er virkelig noe helt spesielt …

Øysteinnatten i Lifjell – 1174 moh

Her kommer vi 1174 meter opp i været, og turen er helt perfekt for familer med barn i alle aldre. Lifjell har et stort rutenett med mange muligheter for både dagsturer og lengre turer med overnatting i telt eller en av fjellhyttene du kan leie deg inn i.

Øysteinnatten egner seg med barn i alle aldre

Spåtind i Synnfjell – 1414 moh

Synnfjell beskrives som det snille og ville fjellet. De fleste turmål og topper er lett tilgjengelig, og det er veldig enkelt å gå til topps på den aller høyeste toppen, Spåtind på 1414 meter.

Enkelt å gå til topps på Spåtind

Knutshøe i Jotunheimen – 1517 moh

Knutshøe er Besseggens frekke lillebror. Den er ikke like høy og turen er en anelse kortere. Det er enklere atkomst, en fantastisk utsikt, og mer luftige partier enn på Besseggen. Dette er virkelig en fantastisk rundtur!

Nesten på toppen av Knutshøe – Besseggens frekke lillebror

Besseggen i Jotunheimen – 1743 moh

Du er ikke på toppen når du er ferdig med selve eggen, dersom du tror det … Det er fortsatt noen høydemetere igjen, og når du kommer til varden på Veslefjell er du på toppen. Hele 1 743 meter i været. Slå deg selv på brystet! Det er all grunn til å være stolt.

Besseggen er en slager

Gaustatoppen – 1883 moh

Gaustatoppen er en av Norges mest populære fjelltopper, sommer som vinter. Turen starter på cirka 1100 meter og du skal opp til 1883. Stien er bred og godt merket med røde T-er. Du går på stein hele veien, både små og store. Noen steder er det laget trappetrinn. Vi anbefaler fjellsko. Det er også et must med matpakke og ekstra klær, været skifter fort.

Gaustatoppen – vill og vakker

Enda flere fjellturer

På kant med Besseggen
Fantastiske Dronningstien i Hardanger
Baroniet Rosendal og andre kulturopplevelser i Hardanger


Tips til 3 turer i Oslo

Til fots rundt Maridalsvannet

Maridalsvannet har helt siden 1867 vært Oslos viktigste drikkevann. Her går du på brede, fine grusveier langs vannet. Du begynner i relativt flatt terreng med lett stigning. Etterhvert blir det mer kupert, og du beveger deg litt lenger bort fra vannet. Likevel ser du drikkevannet ditt glitre i solen hele tiden.

Drikkevannet ditt ligger og glitrer

Akerselva – Oslos blå paradegate

Bli med på den 9,7 kilometer lange turstien langs den blå paradegata Akerselva. Den starter ved Maridalsvannet, og går helt ned til Vaterland midt i Oslo sentrum! Vi lover deg en spennende reise, og skal passere mye industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og dyre- og planteliv.

Gå Akerselva fra Nordmarka til Oslofjorden!

Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder

Er du klar for en særdeles interessant vandrende historietime? Om pilegrimer og middelalder? Om fakta og noen uvanlig kvalifiserte betraktninger underveis? Bli med oss på vandring midt i Oslo Øst!

Turens siste stopp: Gamle Aker kirke

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Flere tips til turer i Oslo

Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
På tur langs Alnaelva – fra Bryn til Kværnerbyen
Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Oslo – byen med de vakre øyene
Naturlig luksus i Nordmarka
På tur langs Alnaelva – fra Bryn til Kværnerbyen
Tur til Sinober Sportsstue i Lillomarka – fra Grorud, Grefsen eller Movatn

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Websider å ta en titt på

Slik er turføret i fjellet nå – DNT

2 Comments

Legg inn en kommentar